Mâncare gătită la pungă. Soluția salvatoare pentru multe restaurante

Mâncare gătită la pungă. Soluția salvatoare pentru multe restauranteCiorbă. Sursa foto: Ildipapp | Dreamstime.com

Un brașovean a venit cu o idee unică, ce promite a fi soluția salvatoare pentru multe restaurante și nu numai. Mai exact, acesta vinde mâncare gătită la pungă, inclusiv ciorbă.

Firma înființată în 1993 a introdus pe piață diverse sortimente de mâncare ambalată direct în pungă. Fiecare dintre acestea cântărește un kilogram, iar toate produsele sunt proaspete, nefiind congelate.

Mâncare gătită la pungă revoluționează industria alimentară

Brașoveanul a cheltuit 30.000 de euro pentru a-și pune în practică această idee de business. Produsele ambalate în pungă au o durată de valabilitate de 21 de zile, iar costul lor variază în funcție de tipul de preparat ales.

Pentru cei care au restaurante și vor să nu-și mai bată capul cu o mulțime de preparate, această mâncare la pungă poate fi o soluție salvatoare, mai ales având în vedere raportul calitate-preț.

Spre exemplu, ciorba de burtă, un preparat clasic apreciat de mulți, are un preț de 13.5 lei pe kilogram. Pentru 400 de grame din aceeași ciorbă, prețul este de 5.9 lei.

O ciorbă de legume are un preț de 7.5 lei pe kilogram, în timp ce un kilogram de tochitură costă 22.5 lei.

Ciorbă de burtă

Ciorbă de burtă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Până și varza călită se găsește la pungă. Costul pentru un kilogram din acest fel de mâncare este de 16.1 lei, iar o porție de 400 de grame ajunge la 6.4 lei.

Costurile restaurantelor pot fi mult reduse

Conform directorului general al companiei brașovene, Valentin Șoneriu, această mâncare la pungă contribuie la reducerea costurilor pe mai multe planuri.

Astfel, se elimină necesitatea de a angaja personal calificat în bucătărie, dar scade și costurile cu energia electrică, deoarece nu mai este nevoie să fie utilizate cuptoare de capacitate mare.

Restaurant

Restaurante. Sursa foto: Arhiva EVZ

„Pe lângă faptul că se economisește enorm din costurile cu personalul – nu mai ai nevoie de personal specializat în bucătărie, se elimină costuri energetice.

Nu mai e nevoie de spații de depozitare la fel de mari. Încălzirea se face direct în pungă și scade astfel cantitatea de gunoi din locații.”, a declarat Valentin Șoneriu, potrivit Retail.