Evenimentul Zilei > Social > În spatele unei ÎNȘELĂTORII NEMILOASE. O MAMĂ din Brașov a AFLAT SECRETUL din SPATELE decesului la naștere al COPILULUI EI
În spatele unei ÎNȘELĂTORII NEMILOASE. O MAMĂ din Brașov a AFLAT SECRETUL din SPATELE decesului la naștere al COPILULUI EI

În spatele unei ÎNȘELĂTORII NEMILOASE. O MAMĂ din Brașov a AFLAT SECRETUL din SPATELE decesului la naștere al COPILULUI EI

În 1992, o tânără de 19 ani năștea un copil la maternitatea din Pitești. De atunci, ea nu și-a văzut niciodată copilul, crezând că bebelușul este mort. Adevărul este unul mult mai sumbru, ieșit la iveală după 26 de ani de tăcere și tristețe.

Femeia din Brașov a fost devastată când medicii au informat-o că bebelușul ei a decedat și, în starea aceea, nu a considerat că trebuie să mai investigheze problema. După 26 de ani, a aflat că, de fapt, copilul ei a fost furat în acel moment. Cu ajutorul unui avocat și apelând la DIICOT, femeia speră să găsească dreptatea, potrivit Libertatea.

 

 

Brașoveanca spune că a pornit pe acest drum pentru că, la un moment dat, și-a amintit că mamei ei i se adusese la cunoștință că este bunică și i se spusese că bebelușul este sănătos. Urările veneau chiar din partea uneia dintre asistente.

 

După ce a depus o plângere pentru trafic de persoane la DIICOT, femeia a obținut două fișe, eliberate în aceeași perioadă de maternitate. Într-una din ele se descria o naștere normală, ia în cealaltă se făcea mențiune despre un avort spontan la 30 de săptămâni, avortonul având greutatea de 970 de grame.

 

La naștere, în 1992, femeii nu i se prezentase nici certificat de naștere și nici un act care să ateste decesul. Acum, ea este convinsă că s-a vrut evitarea unor probleme cu actele, iar presupusa moarte la naștere a fost transformată în avort. Avocatul femeii îi împărtășește părerea.

 

„Există modificări în fișe. Nu prea e nicio parafă pe nicio modificare din foaia asta. Nu am găsit acte pentru copil”, a spus directorul medical al maternității Pitești, Adrian Stoiculescu, conform sursei citate. Șeful unității susține că își dorește și el să se afle adevărul.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: