Maia Sandu îi răspunde lui Serghei Lavrov, după ce ministrul rus de Externe a afirmat că Moldova vrea să anuleze spritul rus existent în acest stat

Maia Sandu îi răspunde lui Serghei Lavrov, după ce ministrul rus de Externe a afirmat că Moldova vrea să anuleze spritul rus existent în acest stat Sursă: Ognjen Stevanovic | Dreamstime.com

Președintele Maia Sandu a declarat că introducerea legii securității informaționale este o decizie suverană a Republicii Moldova. Replica vine după ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus că autoritățile moldovene se plasează pe poziții anti-ruse și vor să anuleze spritul rus existent în acest stat.

În cadrul conferinței de presă de astăzi, 24 iunie, dedicată primirii de către statul moldovean a statutului de țară candidat la Uniunea Europeană, președintele moldovean Maia Sandu a ținut să ofere o replică declarației făcute de către ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.

Acesta a declarat în cadrul unui interviu acordat televiunii naționale belaruse că autoritățile moldovene se plasează pe poziții anti-ruse și vor să anuleze spritul rus existent în acest stat. Lavrov și-a exprimat regretul pentru interdicția difuzării programelor informative și analitice din Federația Rusă.

În cadrul conferinței de presă de astăzi Maia Sandu a precizat  că decizia aparține unui stat suveran și a fost necesară. Potrivit șefului statului moldovean, cetățenii vor putea analiza obiectiv informațiile difuzate de sursele mass-media.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Această lege ține de decizia suverană a Parlamentului, Președinției țării noastre. A fost necesară pentru a combate dezinformarea. Facem acest lucru pentru a asigura spațiu informațional obiectiv, pentru ca cetățenii noștri să poată să analizeze lucrurile pornind de la informație obiectivă, nu de la porpagandă și surse false”, a conchis Sandu,

Maia Sandu, replică pentru Serghei Lavrov

Maia Sandu, a promulgat, la data de 19 iunie, Legea securității informaționale, care prevede interzicerea știrilor și emisiunilor analitice din Federația Rusă, inclusiv după expirarea stării de urgenţă instituite în urma agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Potrivit legii promulgate de instituția prezidențială,  50% din conținutul străin difuzat de posturile TV vor reveni țărilor UE, SUA și statelor care au ratificat Convenția privind Televiziunea Transfrontalieră.

Opoziția parlamentară, Partidul Socialiștilor și Partidul Șor, au considerat că prevederile conținute de această lege „instituie cenzura”.