Evenimentul ZileiActualitateMai ceva ca mafia italiană! Reglare de conturi între interlopii din România. I-a explodat bomba în curte

Mai ceva ca mafia italiană! Reglare de conturi între interlopii din România. I-a explodat bomba în curte

Mai ceva ca mafia italiană! Reglare de conturi între interlopii din România. I-a explodat bomba în curte
Răfuială între interlopi într-o localitate din Suceava. Un dispozitiv exploziv a fost aruncat în curtea unui personaj cunoscut cu probleme penale. Acesta avea datorii la cămătari și se pare că bomba a fost un mesaj menit să-l determine să-și achite datoriile.

O bombă a explodat în curtea unui bărbat din localitatea Straja, județul Suceava. Acesta, pe numele său Alexander Iosif este cunoscut ca având mai multe probleme cu poliția.

Incidentul s-a petrecut în cursul zilei de joi, 2 decembrie, iar din primele informații se pare că bomba ar fi fost aruncată în curte în scopul intimidării. Aceasta deoarece suceveanul ar avea datorii mari, la diverse persoane, inclusiv din Ucraina, iar aceștia au dorit să-i transmită un mesaj.

La momentul exploziei, în casă se afla soția lui Alexander Iosif și copilul celor doi. Femeia s-a speriat și a sunat la numărul de urgență 112, solicitând intervenția poliției. Nu au fost înregistrate pagube și nici victime. În urma deflagrației au fost sparte trei geamuri de la casă.

La fața locului au mers criminaliștii de la Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava, dar și reprezentanții Serviciului Român de Informații. Fiind vorba despre o bombă, echipa de geniști a SRI este parte la această anchetă.

Poliția și SRI au început o anchetă

Din primele cercetări, se pare că cel care a adus dispozitivul explozibil și l-a aruncat în curte s-ar fi apropiat prin spatele casei, venind dinspre pădurea din vecinătate. Polițiștii caută să descopere fragmentele metalice rezultate de la dispozitivul exploziv pentru a stabili dacă este vorba despre o bombă artizanală sau despre o grenadă militară.

Anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze, una dintre acestea fiind ca atacul să fi fost comandat de o grupare de conbtrabandiști din Ucraina. Aceasta, mai ales că în urmă cu câteva luni, polițiștii au descoperit în curtea individului, mai multe baxuri cu țigări aduse ilegal în țară. Într-o mașină parcată în curtea lui Alexander Iosif s-au găsit 15.000 de pachete de țigări de contrabandă.

Au apărut cele mai noi imagini cu atentatul de la Arad
Sursa foto: EVZ

Atentatul nerezolvat de la Arad

Explozia cu bombă de la Suceava vine la câteva luni după atentatul de la Arad în urma căruia un om de afaceri local și-a pierdut viața. Pe 29 mai, un om de afaceri din Arad, Ioan Crișan a fost omorât de explozia unei bombe plasate în autovehiculul său. Omul de afaceri tocmai urcase în mașină după ce se văzuse cu câțiva prieteni la o cafea.

Cazul de la Arad prezintă interes deoarece în România din 1985 n-a mai murit nimeni într-un atac cu bombă.

Deși au trecut mai multe luni de la această explozie, anchetatorii nu au reușit să descopere nici cel mai mic indiciu care să ducă la identificarea celor care au executat atentatul.

 

 

 


Accesează: