Magda Catone este de părere că suferinţa, privită dintr-o perspectivă constructivă, ne înnobilează. În cadrul emisiunii a prezentat povestea naşterii fiului ei Carol, despre care spune că l-a asteptat timp de 13 ani. Actriţa a precizat că această aşteptare a ajutat-o să realizeze că nu a avut grijă de darul lui Dumnezeu şi că timp de 13 ani a experimentat o penitenţă.

Artista a declarat că a suferit şi a aşteptat, dar nu s-a simţit părăsită de Dumnezeu. De fapt este un examen.

„Ceea ce primim noi de la Dumnezeu, neplăcut, piedicile, este planul lui Dumnezeu şi felul în care reacţionăm noi este o pregătire sau o ocazie în care trebuie să dăm un examen”, a spus Magda Catone.

Citând un duhovnic, actrița spune că dacă azi cazi, mâine te ridici.
„Mersul este de fapt lipsa echilibrului, o cădere, fiecare pas înseamnă o trecere în dezechilibru și îl faci pe al doilea pas ca să te echilibrezi și tot așa”, a mai spus Magda Catone.

„Suntem supuşi la 3 etape: naşterea, botezul care este o a doua naştere şi a trecerii dincolo. Simt că mi-e bine atunci când fac bine. Când lucrurile pe care le caut sunt energii bune, lucruri bune, fapte bune, când dăruim, pentru a primi”, a mai spus Magda Catone la Antena3.

Magda Catone a absolvit Academia de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în anul 1982, la clasa profesorului Amza Pellea şi a debutat în anul 1981, când încă era în facultate, în filmul lui Lucian Pintilie „De ce trag clopotele Mitică?”.

Deşi a jucat în numeroase filme de lungmetraj, a participat la foarte multe show-uri de televiziune, a apărut şi în telenovele, niciodată nu a renunţat la cariera ei teatrală. Este deţinătoare a premiului de interpretare feminină la Festivalul de Teatru din Braşov, 1983, şi a premiului special al juriului la Festivalul de Teatru pentru Tineret, Costineşti, 1984.