Potrivit unei statistici publicate de Societatea de Difuzare a Muzicii din Marea Britanie (PPL), Madonna este cea mai des difuzată artistă din ultimii zece ani, depăşindu-i astfel pe „veşnicii” Beatles.
Supriza este cu atât mai mare cu cât Madonna este și singura femeie aflată în top 5 al celor mai difuzaţi muzicieni din Marea Britanie.
Între 2000 şi 2010, melodiile cântăreţei italo-americane au fost cel mai des difuzate la posturile de radio și de televiziune, dar şi în cluburile şi barurile sau magazinele din Marea Britanie, rezultă dintr-un studiu realizat de PPL şi publicat drept „The People’s Artists Chart”.
Madonnei îi urmează în acest top The Beatles și Robbie Williams. Pe locul patru urmează fomaţia Queen, iar pe cinci Take That. Restul listei e ocupat de Sugababes, Elton John, Elvis Presley, ABBA şi Coldplay. Trupa The Rolling Stones se clasează pe locul 19, iar Michael Jackson pe 25. Criticată pentru acțiunile din Malawi
Pentru Madonna, care tocmai se află în misiune caritabilă în Malawi, e o ştire binevenită, ea confruntându-se cu critici pentru angajamentul său în ţara africană. În ultimii ani doi, cântăreaţa în vârstă de 51 de ani a înfiat doi copii din Malawi, și multe voci susţin că procedura de adopţie a lui David Banda şi a lui Chifundo „Mercy” James nu ar fi fost respectată pe deplin.
Madonna ar fi cerut grăbirea demersurilor, profitând astfel de celebritatea de care ea se bucură pe întreg globul. Artista a investit în ultimii ani sume însemnate în proiecte de caritate în Malawi. Zilele trecute, starul s-a reîntors în ţara africană pentru a se orienta la faţa locului în ce proiecte umanitare va investi pe viitor. Ieri, ea a participat la punerea pietrei de temelie a unei şcoli de fete, a cărei construcţie o finanţează prin fundaţia sa, Raising Malawi. Şi acest proiect i-a adus critici.
Câteva dintre cele circa 200 de persoane care au fost expropriate din zona în care se va construi şcoala s-au arătat nemulţumite de suma de 360.000 de dolari care le-a fost plătită drept compensaţie din partea fundaţiei Raising Malawi. Critica pare a fi trasă de păr, ținând cont că, în Malawi, mai mult de jumătate din populaţie trăieşte cu un venit de un dolar pe zi.