Macacii japonezi atacă în valuri localnicii. Intră și în case, polițiștii au folosit pistoale tranchilizante

Macacii japonezi atacă în valuri localnicii. Intră și în case, polițiștii au folosit pistoale tranchilizanteSursa foto: Arhiva EVZ

Poliția Japonia a recurs la folosirea pistoalele tranchilizante în încercarea de oprire a valului de atacuri de maimuțe sălbatice. Animalele terorizează locuitorii.

În ultimele săptămâni, 42 de persoane au fost rănite în orașul Yamaguchi, Japonia. Printre aceștia, se numără copii și bătrâni. Atacurile sunt puse pe seama macacilor japonezi. Este cel mai răspândit gen de primată și este întâlnit, mai ales, în Japonia.

Cu toate acestea, deși prezența lor este un lucru obișnuit în mari părți ale țării, incidente ca acestea sunt neobișnuite. „Este rar să vezi atât de multe atacuri într-o perioadă scurtă de timp”, a spus un oficial al orașului. De asemenea, el a adăugat că inițial, doar copiii și femeile au fost atacați. Ulterior, maimuțele au vizat și bătrâni și bărbați adulți.

Victimele maimuțelor. O fetiță de patru ani zgâriată

Încercările de capturare a animalelor cu capcane au înregistrat eșecuri. Astfel, patrulele de poliție implementate de la primul atac, înregistrat la începutul lunii iulie, nu au reușit să descurajeze primatele. De asemenea, autoritățile nu sunt sigure dacă atacurile sunt cauzate de o singură maimuță sau mai multe.

Rănile au variat. Astfel că, victimele au suferit de la zgârieturi pe tot corpul până la mușcături pe mâini și picioare, pe gât sau în zona stomacului. Chiar o fetiță de patru ani a fost zgâriată în timp ce o maimuță a intrat în apartamentul în care locuiește. În același timp ce, într-un alt caz, o maimuță a intrat într-o clasă de grădiniță.

Unii localnici au raportat mai multe incursiuni în casele lor. Primatele au acces prin ușile glisante sau intră direct prin ferestre deschise. „Am auzit plâns venind de la parter, așa că m-am grăbit”, a declarat un tată pentru presa japoneză. „Atunci am văzut o maimuță aplecată deasupra copilului meu”, informează BBC.

Numărul de macaci japonezi s-a majorat brusc

Odată o specie vulnerabilă, numărul de macaci japonezi a crescut recent. Ele sunt acum listate de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii ca o specie de „cel puțin preocupare”. Cu toate acestea, majorarea numărului primatelor a „declanșat conflicte grave între oameni și macaci”, potrivit cercetărilor de la Universitatea Yamagata.

Schimbarea atitudinilor culturale față de macaci, schimbările în comportamentul uman și schimbările în mediile forestiere sunt oferite drept posibile motive ale atacurilor.

Ne puteți urmări și pe Google News