Evenimentul Zilei > International > Lupul, paznic la oi în Brazilia. Ministrul Mediului, implicat într-o rețea internațională de trafic al lemnului
Lupul, paznic la oi în Brazilia. Ministrul Mediului, implicat într-o rețea internațională de trafic al lemnului

Lupul, paznic la oi în Brazilia. Ministrul Mediului, implicat într-o rețea internațională de trafic al lemnului

Ministrul Mediului din Brazilia este bănuit că ar fi băgat într-o rețea care se ocupă cu tăierile ilegale de lemn, care apoi este destinat exportului.

Ricardo Salles, ministrul Mediului din Brazilia, se pare că ar fi implicat într-o rețea de trafic al lemnului, destinat pentru export. Politicianul este suspect, iar miercuri, polițiștii din „Țara Cafelei” au efectuat o percheziție la domiciliul lui Ricardo Salles.

Ministrul Mediului din „Țara Cafelei”, bănuit că ar face parte dintr-o rețea care se ocupă că exportarea ilegală a lemnului

O hotărâre a lui Alexandre de Moraes, judecătorul Curţii Supreme, a autorizat această percheziţie, precum şi ridicarea secretului bancar pentru Salles. Care este un ministru extrem de controversat şi criticat din cauza amplificării defrişărilor în Amazonia. Și asta după ce Jair Bolsonaro, politician de extremă dreapta, a devenit preşedintele acestei ţări în urma alegerilor ce s-au desfășurat în anul 2019.

S-a lăsat cu ample percheziții în uriașul scandal de corupție care a izbucnit în Brazilia

Alte percheziţii au mai fost întreprinse, de asemenea, în acest caz, miercuri dimineaţa, la Ministerul Mediului brazilian şi în diferite localuri în statele Sao Paulo (în partea de sud-est a Braziliei) şi Para (nord). Pentru operațiunea respectivă, una de mari dimensiuni, au fost mobilizați 160 de poliţişti.

Poliţia federală braziliană a început o anchetă care vizează actele comise de o rețea criminală transfrontalieră, în care ar fi implicate autorităţi precum ministrul Ricardo Salles, alţi funcţionari şi întreprinderi”, a declarat judecătorul Moraes, în decizia sa, conform Agerpres.

Declarație scandaloasă făcută de ministrul Ricardo Sallles, în anul 2020. A fost surprins pentru că nu știa că este înregistrat

Zece înalţi funcţionari ai ministerului şi ai agenţiei pentru protecţia mediului Ibama au fost suspendaţi din funcţie în acest scandal de proporții. În luna aprilie a anului 2020, Ricardo Salles a declarat la o reuniune ministerială, în timpul căreia el nu ştia că este înregistrat, că vrea să profite de faptul că mass-media sunt concentrate pe pandemia cauzată de coronavirus pentru a relaxa normele privind mediul.