Evenimentul Zilei > Justitie > Lumea interlopă din Craiova este în fierbere. Criminalul lui ”Caiac” va fi eliberat curând din penitenciar
Lumea interlopă din Craiova este în fierbere. Criminalul lui ”Caiac” va fi eliberat curând din penitenciar

Lumea interlopă din Craiova este în fierbere. Criminalul lui ”Caiac” va fi eliberat curând din penitenciar

Numele lui Cătălin Mavrichie a devenit celebru după ce acum 13 ani, mai exact în august 2008, l-a ucis pe Mihai Pârvu, zis ”Caiac”, liderul lumii interlope din Craiova.

Mavrichie a fost condamnat la 18 ani de închisoare din care a executat deja 13 ani și șase luni. Pentru că a avut un comportament exemplar în spatele gratiilor, unde a și muncit, Mavrichie (fot0) va fi eliberat mai repede cu patru ani i jumătate.

„Admite cererea şi propunerea de liberare condiţionată privind petentul condamnat Mavrichie Marian Cătălin. Dispune liberarea condiţionată a petentului condamnat (…) Cu drept de contestaţie în termen de trei zile de la comunicare”, se arată în decizia luată de Judecătoria Târgu-Jiu, care a fost pronunțată pe 24 noiembrie 2021.

Procurorii din Craiova nu au mai făcut recurs așa că decizia Judecătoriei Târgu Jiu a rămas definitivă.

L-a împușcat pe ”Caiac

Pe 26 august 2008, Mavrichie l-a ucis pe ”Caiac”, după ce între cei doi a izbucnit un scandal.

Din rechizitoriu rezultă că Mavrichie s-a răzbunat după ce pierduse suma de 50.000 de euro la o partidă de poker. La final, Catălin Mavrichie l-a acuzat pe ”Caiac” că a măsluit cărțile de joc și i-a cerut revanșa.

A doua partidă a avut loc la ”Caiac” acasă. Acolo a avut loc și crima. La finalul jocului, Mavrichie a continuat cu acuzațiile, ceea ce l-a enervat la culme pe Caiac, care a lovit primul cu o sabie. Lovitura l-a atins pe Mavrichie în zona maxilarului, suferind o rană gravă.

În încăierarea produsă, Mavrichie a suferit mai multe tăieturi, în vreme ce Caiac, împuşcat în zona cervicală, a decedat pe masa de operaţie.

Caiac era unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din Craiova şi a fost implicat în numeroase scandaluri. La rândul său, Cătălin Mavrichie este unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi în Segarcea.

Despre Mavrichie, procurorii au spus că a fost chiar bodyguard-ul lui Caiac.

Cine a fost ”Caiac”

Povestea lui Caiac are rădăcini imediat după Revoluţie, atunci când afacerile lumii interlope din Craiova au fost preluate de o mână forte, Mihai Pârvu, zis ”Caiac”.

Acesta i-a strâns în jurul său pe Gigi Zavera zis ‘Gigioc’, Gigel Ţăndărescu zis ‘Roşianu’, Fănel Trandafir zis ‘Cimino’ şi pe Ion Ilie zis ‘Ilie Puşcărie’. Împreună, interlopii au fondat gruparea interlopă ”Frăţia” din Craiova, liderul incontestabil fiind Caiac.

Caiac şi locotenenţii săi au pus mâna pe mai multe spaţii comerciale din Craiova, unde şi-au deschis restaurante.

”Frăţia” controla majoritatea pieţelor din Craiova, de unde veneau sume importante de bani, însă cei mai mulţi bani erau obţinuţi din cămătărie.

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: