Ludovic Orban se gândește serios să candideze la următoarele alegeri prezidențiale. „Îmi creşte inima, vă spun sincer”

Ludovic Orban se gândește serios să candideze la următoarele alegeri prezidențiale. „Îmi creşte inima, vă spun sincer”Sursa foto: EEC-Razvan Valcaneantu

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunțat într-o conferinţă de presă organizată la filiala Vâlcea că vrea să candideze la Preşedinţia României și că are mare încredere în el. Fostul prim-ministru a subliniat că nu este ca alți politicieni.

Ludovic Orban a lăsat de înțeles că este mai pregătit ca niciodată să candideze la Preşedinţia României. Anunțul a fost făcut într-o conferinţă de presă organizată la filiala Vâlcea. El a mai precizat că nu se compară cu PSD sau cu PNL și că are o strategie inedită.

„Cu siguranţă că sondajul de opinie va fi cel care va conta în decizia mea de a candida la Preşedinţia României. M-am şi măsurat, pentru că eu nu sunt ca alţii... PSD-ul şi cu PNL-ul s-au înţeles ca în fiecare săptămână să dea un sondaj de opinie comandat de PSD, un sondaj comandat de PNL, în care nu se pupă cifrele, ca să-i păcălească pe oameni. Pe mine nu mă măsoară. M-aţi văzut pe mine vreodată în ultimele trei luni în sondajele lor măsurat ca şi cotă de încredere? Deci nu mă măsoară, dar mă măsor eu. Nu-mi place să vorbesc despre procente, dar stau mulţumitor. Şi de altfel, dacă mă uit în jur şi văd calitatea oamenilor potenţiali candidaţi, prind curaj. Îmi creşte inima, vă spun sincer", a declarat fostul prim-ministru.

Sursa foto. Facebook

Strategia lui Orban la alegerile din 2024

Ludovic Orban a mărturisit că gândirea lui strategică îi va asigura locul la alegerile din 2024 și că va analiza posibilele alianţe cu alte formaţiuni politice doar după ce va afla rezultatul.

„Gândirea mea strategică a fost întotdeauna ca forţa politică în care am fost eu să meargă pe propriile picioare în alegeri. Sigur că pentru formarea unei majorităţi de guvernare locală sau de guvernare naţională se presupune că va trebui să negociezi formarea unor guverne de coaliţie.

În formarea guvernelor de coaliţie, obligaţia noastră este de a negocia un program de guvernare care să fie cât mai apropiat de proiectul cu care noi ne prezentăm în faţa oamenilor. Nu am fost adeptul alianţelor, dar în situaţii excepţionale, dacă PSD, de exemplu, se aliază cu PNL la parlamentare şi la prezidenţiale, e posibil să fie necesar un răspuns de coagulare a unei forţe, dar candidăm pe propriile picioare şi vedem după alegeri. Negocierile se fac după alegeri, pentru ca fiecare partid să se prezinte în faţa oamenilor şi oamenii să voteze în cunoştinţă de cauză", a mai spus Orban, potrivit Agerpress.