Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban, anunțul orei privind moțiunea de cenzură. Trebuie să se întâmple astăzi
Ludovic Orban, anunțul orei privind moțiunea de cenzură. Trebuie să se întâmple astăzi

Ludovic Orban, anunțul orei privind moțiunea de cenzură. Trebuie să se întâmple astăzi

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, și șef al PNL, a vorbit, astăzi, despre moțiunea de cenzură, pe care o va comunica membrilor Guvernului.

Cea de-a patra ședință a conducerii Parlamentului, care ar fi trebuit să aibă loc, astăzi, nu s-a ținut pentru că cei de la PSD și PNL nu au participat. Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a afirmat că va comunica Guvernului moțiunea de cenzură. Astăzi este ultima zi în care moțiunea poate să fie citită în Plenul Parlamentului.

Președintele Camerei Deputaților, cu decizia CCR în mână

Ludovic Orban a citat, marți, dintr-o decizie CCR, care a spus că „împiedicarea prezentării și refuzul de a dezbate o moțiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituției întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilității Opoziției parlamentare de a cenzura și controla deciziile guvernamentale de angajare a răspunderii”.

Hotărârea CCR precizează că moțiunea de cenzură trebuie citită în termen de 5 zile.

Anunțul pe care l-a făcut Ludovic Orban

Derularea calendarului moțiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituției. Astăzi voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură”, a mai transmis președintele PNL.

„Eu sunt președintele Camerei Deputaților. Eu am obligația să respect Constituția și legile țării și de asemenea deciziile CCR. Ca atare, derularea calendarului moțiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituției și încălcarea statului de drept.

„Am primit la cabinetul parlamentar toate semnăturile inițiatorilor moțiunii de cenzură”

Astăzi voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură. Am primit la cabinetul parlamentar toate semnăturile inițiatorilor moțiunii de cenzură ale căror semnături fuseseră transmise online, care reprezintă o confirmare a autenticității acestor semnături. Mă voi consulta cu toți membrii BPR și le voi prezenta, pentru că nu aș vrea ca vreunul dintre colegii mei din BPR să nu înțeleagă gravitatea a ceea ce se întâmplă astăzi. Voi mai încerca convocarea unui Birou permanent reunit pentru a stabili calendarul moțiunii, după care voi lua decizii în consecință”, a mai spus Ludovic Orban.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News