Evenimentul Zilei > Actualitate > Lucian Bute ar putea boxa pentru unificarea centurilor pe „Naţional Arena”
Lucian Bute ar putea boxa pentru unificarea centurilor pe „Naţional Arena”

Lucian Bute ar putea boxa pentru unificarea centurilor pe „Naţional Arena”

Rudel Obreja vrea ca Lucian Bute să se lupte pentru supremaţia la categoria supermijlocie pe "Naţional Arena".

Rudel Obreja, preşedintele suspendat al Federaţiei Române de Box şi unul dintre apropiaţii campionului mondial IBF la categoria supermijlocie – Lucian Bute – vrea să organizeze un super- meci pe "Naţional Arena".
Partida de unificare a centurilor ar urma să se dispute pe "Naţional Arena", Obreja susţinând că a demarat deja "tatonările" cu canadienii de la Interbox pentru realizarea acestei gale.
"Sunt şanse reale ca meciul să aibă loc la Bucureşti, pe noul stadion. Sunt în tatonări cu toate părţile implicate. În acest moment însă, totul depinde de factori externi, cum ar fi numele câştigătorului finalei Super Six (n.r. – între americanul Andre Ward şi britanicul Carl Froch). Deocamdată, luăm lucrurile pas cu pas. Din punctul meu de vedere, Froch ar accepta mai uşor o provocare decât Ward, dar asta este doar părerea noastă. Vom vedea ce va fi", ne-a declarat Obreja.
Lucian Bute (31 de ani) s-a mai luptat în România şi în urmă cu patru luni, când l-a învins pe francezul Jean-Paul Mendy, prin KO în runda a patra.
Dezavantaj: diferenţa de fus orar faţă de America de Nord
În ciuda optimismului arătat de Obreja, există un mare inconvenient pentru ca meciul de unificare să se dispute la Bucureşti.
"Diferenţa de fus orar faţă de America este o problemă. Televiziunea care va cumpăra drepturile de transmisie va avea pretenţii în acest sens, publicul din America va dori să vadă meciul la o oră rezonabilă. Noi nu avem însă de gând să stăm cu mâinile în sân. Noi punem la bătaie un public numeros şi spectaculos. E greu de evaluat cât va costa o asemenea gală, însă cei de la Interbox au o părere excelentă despre România, iar investiţia ar fi, în opinia mea, justificabilă", ne-a mai spus şeful suspendat al federaţiei de box.
"Experienţa de la gala organizată la Romexpo a fost excelentă. Sunt şanse reale ca meciul de unificare să aibă loc la Bucureşti.”
RUDEL OBREJA, preşedintele suspendat al FR Box

Citiţi şi:

  • Lucian Bute îşi ia cetăţenia canadiană
  • Mănuşile lui Bute, vândute cu 10.001 euro
  • Lucian Bute: "Nu vreau să ajung să vorbesc singur!"
  • Pace în ring. Bute s-a împăcat cu Doroftei