Lucian Bode, mesaj optimist din Cluj-Napoca. „PNL va câștiga alegerile prezidențiale”

Lucian Bode, mesaj optimist din Cluj-Napoca. „PNL va câștiga alegerile prezidențiale” Lucian Bode alături de liberalii din Cluj-Napoca. Sursa foto; Arhiva EvZ

Liberalii își contiunuă turneul electoral în țară. Secretarul general Lucian Bode și Nicolae Ciucă, președintele PNL, au ajuns la Cluj, unde au participat la evenimentul de lansare a candidaților pentru alegerile din 9 iunie.

Lucian Bode prezent la evenimentul de lansare a candidaților din Cluj

Veniți de la sediul central PNL, Lucian Bode și Nicolae Ciucă au lăudat administrația liberală condusă de fostul premier, Emil Boc. Pe lângă politicienii veniți de la București au luat cuvântul Daniel Buda, Alin Tișe și Emil Boc.

Secretarul general la partidului, Lucian Bode a avut un discurs optimist, în care a precizat că Partidul Național Liberal va câștiga alegerile prezidențiale din toamna acestui an. În plus la alegerile legislative din decembrie, partidul va obține majoritate și va putea astfel să formeze viitoarea structură guvernamentală.

În privința platformei de guvernare, liberalul Lucian Bode a declarat că Pilonul II de pensii și cota unică reprezintă puncte pe care liberalii nu le pot negocia. De asemenea, fostul ministru de Interne a mai subliniat faptul că antreprenorii și capitalul românesc vor primi întotdeauna sprijin din partea PNL.

Ne puteți urmări și pe Google News
Lucian Bode

Lucian Bode. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Liniile roșii peste care liberalii nu pot trece

„La Cluj se dă ora exactă în ceea ce privește administrația publică din România. Noi liberalii mereu o să apărăm cota unică, Pilonul ll de pensii, o să susținem capitalul românesc, antreprenorii. Nu ne oprim pe 9 iunie. Avem de câștigat alegerile prezidențiale și avem de dat un Guvern pentru următorii 4 ani”, a adăugat Lucian Bode.

După ce a explicat în termeni generali politica partidului, Lucian Bode a ținut să evidențieze performanțele atinse de administrația liberală în Cluj Napoca. Fostul ministrul de interne a punctat faptul că orașul administrat de Emil Boc a fost inclus în top 10 cele mai sigure orașe din lume.

Lucian Bode, PNL

Lucian Bode, alături de liberali la Slobozia. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Lucian Bode: Clujul este un oraș al excelenței

„Clujul este orașul excelenței. Clujul sub administrația liberală a renăscut. Văzând ce se întâmplă în jurul nostru, în Europa și în lume, vreau să subliniez că Clujul a fost declarat în top 10 cele mai sigure orașe din lume. Felicitări!

Am văzut că sunteți o super echipă care a turat la maxim motoarele dezvoltării acestui oraș și ați inspirat multe alte administrații din România.  Când vine vorba de conceptele moderne de administrație, Clujul este pe buzele tuturor. Mulți își doresc orașe ca la Cluj”, a punctat Lucian Bode.

Imediat după ce a laudat administrația clujeană în frunte cu primarul Emil Boc, liberalul Bode a explicat audienței motivul care a stat la baza alianței cu PSD.

Coaliția PNL-PSD, o alianță nefirească, dar necesară

„De ce suntem aliați cu PSD? De ce avem această Coaliție? Am făcut această Coaliție atunci când războiul bătea la ușă. După o criză politică declanșată de USR, nu aveam altă soluție pentru a menține România pe linia de plutire. Nu a fost o decizie ușoară, dar am fost împinși spre această soluție.

Deși avem o relație complicată cu partenerii noștri am reușit să facem lucruri bune alături de partenerii noștri. Menționez și eu, anul 2022, an de referință, cu premier Nicolae Ciucă, România a reușit să atragă peste 11,3 miliarde de euro, la care adăugăm și cele 10,4 miliarde investiții străine directe.  Asta a însemnat guvernarea liberală, asta a însemnat guvernarea Nicolae Ciucă.

Vreau să știți, noi liberalii mereu o să apărăm cota unică, Pilonul ll de pensii, o să susținem capitatul românesc, antreprenorii.  România traversează o perioadă fastă, este meritul PNL. Pe 9 iunie avem de dat o dublă bătălie. Alegerile locale sunt concomitent cu alegerile europarlamentare.

Este datoria noastră să trimitem la Bruxelles o echipă cât mai bine pregătită. Daniel Buda a făcut o treabă extraordinară și știe cât de important este să avem legitimitate acolo. Avem nevoie de un scor cât mai mare pentru o reprezentativitate cât mai bună la Bruxelles”, a mai spus Lucian Bode, într-o postare pe Facebook.