Evenimentul ZileiPoliticaLucian Bode despre demiterea lui Vlad Voiculescu: „Decizia aparține premierului”

Lucian Bode despre demiterea lui Vlad Voiculescu: „Decizia aparține premierului”

Lucian Bode despre demiterea lui Vlad Voiculescu: „Decizia aparține premierului”
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a făcut o serie de comentarii pe marginea scandalului din ultimele zile, provocat de evacuarea, în toiul nopții, a pacienților de la Spitalul „Foișor”

Nimeni nu este de neînlocuit în funcție. Comentariul îi aparține ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. Acesta a comentat situația creată de evacuarea în toul nopții a pacienților de la Spitalul „Foișor”. Lucian Bode a făcut aceste declarații cu privire la o eventuală înlocuire în funcție a secretarului de stat Raed Arafat.

El a precizat că oricine poate fi înlocuit în funcție, fie că este vorba despre un ministru sau de un secretar de stat.

„Nimeni nu este de neînlocuit. Inclusiv la ministrul Bode și secretarul de stat Arafat”, a declarat Lucian Bode.

Lucian Bode a evitat să se pronunțe în legătură cu oportunitate demiterii ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după scandalul de la Foișor. El a precizat că acest lucru, o eventuală demitere, ține de atribuțiile premierului Florin Cîțu. La fel, ministrul de Interne nu s-a pronunțat nici în cazul secretarului de stat Raed Arafat, șeful oficial al operațiunii de la Foișor, arătând că acesta a fost numit tot în baza unei decizii a premierului.

Ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor este inacceptabil

Pe de altă parte, Lucian Bode a declarat că ceea ce s-a întâmplat vineri seara la Spitalul Foișor este inacceptabil și nu trebuie să se mai repete. El a precizat că decizia de externare sau de transfer în alte unități a fost luată de medicul curant, împreună cu pacienții și cu rudele acestora

„Ca simplu cetățean am văzut că modul în care a fost organizată externarea pacienților vineri nu a fost în regulă. De ce s-a ajuns aici, când s-a semnat ordinul de transformare a spitalului în spital COVID, când s-a obținut aprobarea managerului sunt cauze. Mutarea pacienților, însă, nu a decis-o nici Ministerul Sănătății și nici DSU. Medicul curant stabilește dacă pacienții sunt transferați la alte unități sau externați”, a mai spus Lucian Bode.

El a precizat că sunt mult discuții în legătură cu situația creată la Spitalul Foișor, însă consecințele au fost cele care s-au văzut în spațiul public.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că, în mod normal, pacienții nu trebuiau scoși pe brațe în afara spitalului ci trebuiau îmbarcați în ambulanțe la intrarea în spital, iar nu în faț camerelor de luat vederi și a protestatarilor

„Eu nu aș fi lăsat pacienții în miez de noapte să fie traumatizați. Pentru că ce s-a întâmplat, proteste, protestatari, jurnaliști care își făceau meseria, nu a fost în regulă pentru pacienți”, a mai spus Lucian Bode.


Accesează: