Declarată inutilă la începutul pandemiei în majoritatea țărilor europene, acum, când sperăm să ne apropiem de sfârșitul perioadei de maximă contagiozitate, masca a devenit accesoriul obligatoriu, cerut de guvernanți dacă avem “pretenția” să ne exercităm drepturile constituționale. Câte averi se vor face din această “obligativitate” vom afla noi odată și odată…

E drept că, atunci când vezi oficialitățile la televizor contrazicându-se sau spunând chiar prostii, nu te poți abține să te gândești că ei sunt cei care ar trebui să poarte botniță! Nu mai departe decât luni, în Parlament, când ministrul Florin Cîțu a venit la pupitru pentru a da replica pesediștilor care au depus împotriva lui o moțiune simplă. Avea la dispoziție 28 de minute ca să răspundă punct cu punct numeroaselor întrebări, dar a ales să spună, în câteva secunde, că “el, care are școală multă, nu se simte obligat să răspundă unuia care a fost șofer.” Adică el, ministru de finanțe în guvernul României, nu dă socoteală alegătorilor care nu au cel puțin aceleași studii ca și el! Mai bine își punea o botniță!

Și nu e singurul personaj căruia i se potrivește vorba aceea: “Dacă tăceai, filozof rămâneai!” Mărturisesc că nu înțelesesem până astăzi de ce se încăpățânează sa apară la TOATE televiziunile academicianul, general-maior în retragere, profesor, doctor Victor Voicu, vicepreședintele Academiei Române.

De o lună de zile, titubând de la un studio la altul, lipsit de firul cu plumb al științei, Voicu încearcă să-și găsească echilibrul povestind aceeași istorie cu un aer de persoană care știe multe secrete, care are “informații” și știe precis că boala secolului, Covid-19, este provocată de un virus “care corespunde la 10 din cele 12 criterii prin care sunt catalogate armele biologice”. Știu că domnul V. Voicu se confundă cu Academia Română, aceasta fiind totuși mai mică decât domnia sa…

Victor Voicu este invitatul favorit al Antenei 3, unde l-a îmbrobodit din nou duminică pe Mihai Gâdea care îl trata cu toată deferența. Nu conta că Victor Voicu repeta istoria cu “virusul conceput în laboratorul din Wuhan”. Proaspătul colaborator al CNN era încântat să-și aducă și el contribuția la campania dirijată împotriva Chinei de mass-media de peste ocean.

Astăzi am aflat că există o explicație pentru această ofensivă mediatică: se vorbește că academicianul, GENERAL-maior în retragere, profesor, doctor Victor Voicu vrea să dea un “GOLPE” sud-american, răsturnându-l de la conducere pe academicianul Ioan-Aurel Pop, președintele înaltului for al culturii și științei românești.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE