Lovitură grea pentru Statul Islamic. Lider important, anihilat în Siria

Lovitură grea pentru Statul Islamic. Lider important, anihilat în Siria Sursa foto: Arhiva EVZ

Forțele Democratice Siriene (FDS) au eliminat un membru de frunte al Statului Islamic (SI), în timpul unei operațiuni desfășurate în nordul Siriei, la Raqqa.

Anunțul a fost făcut chiar de FDS pe site-ul oficial, precizând că liderul ucis, identificat cu numele de Ibrahim Al-Ali, era șeful Statului Islamic, din regiunea estică a Siriei.

”Operațiunea a fost efectuată după o monitorizare atentă a mișcărilor liderului terorist, cu sprijinul aerian al forțelor coaliției internaționale”, au precizat oficialii FDS.

Liderul Statului Islamic, lichidat a încercat să se apere și a folosit arme de foc.

Ne puteți urmări și pe Google News
Forțele Democrate Siriene au anunțat anihiliarea unui lider important al ISIS.

Forțele Democrate Siriene au anunțat anihiliarea unui lider important al ISIS. Sursa foto: Arhiva EvZ

Cu toate astea, atacul lansat de Forțele Democratice Siriene a fost unul bine planificat, fapt ce a dus la eliminarea bărbatului care era căutat pentru comiterea uno acte de terorism.

Liderii ISIS, eliminați pe rând

În ultimii ani, toți liderii ISIS au fost eliminați, rând pe rând, în urma unor acțiuni plănuite de serviciile secrete.

Pe 3 februarie 2022, forțele speciale ale SUA au efectuat un raid care a dus la moartea liderului ISIS, Abu Ibrahim al Hashimi al Qurayshi, cunoscut și sub numele de Hajji Abdullah.

La momentul respectiv, pentru a nu fi capturat, Qurayshi a detonat o vestă sinucigașă care l-a ucis pe el însuși, pe soția și pe copiii săi.

Qurayshi a supervizat "răspândirea grupărilor teroriste afiliate ISIS în întreaga lume după ce a sălbăticit comunități și a ucis nevinovați" de la preluarea funcției de lider în 2019, a declarat Biden. Operațiunea din nord-vestul Siriei "este o dovadă a întinderii și capacității Americii de a elimina amenințările teroriste, indiferent unde încearcă să se ascundă oriunde în lume".

Qurayshi a fost al treilea lider jihadist care a murit într-o operațiune americană în ultimul deceniu.

Osama bin Laden, executat în Pakistan

În 2011, președintele Barack Obama a trimis trupele SEAL ale marinei americane în nordul Pakistanului, unde l-au împușcat pe liderul Al-Qaida, Osama bin Laden, în complexul său.

De asemenea, în 2019, președintele Donald Trump a trimis forțe speciale pentru a face un raid la locuința liderului și fondatorului ISIS, Abu Bakr al Bagdadi. Acesta s-a aruncat în aer în timpul operațiunii din nordul Siriei.