Chiar dacă sentinţa a fost definitivă, Sergiu Lucinschi a fost în final condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare pentru un aşa-zis trafic de influenţă, în baza unei înregistrări ale SRI.

Condamnarea definitiva la 3 ani de inchisoare a fost aplicata lui Sergiu Lucinschi la 6 februarie 2019 de un complet format din judecatorii Leontina Serban, Francisca Vasile si Simona Elena Carnaru

Lumea justiţiei susţine că acest dosar a fost o execuţie prin intervenţia personală în dosar a fostei şefe a DNA Laura Codruta Kovesi.

Probatoriul din acest dosar a fost supus atenţiei fostei şefe a Secţiei penale a ICCJ Corina Michaela Jijiie, care în sedinţa din 31 martie 2015 a soluţionat cererea de arestare preventivă a lui Sergiu Lucinschi şi unui anume Constantin Comăneanu, la cererea DNA, cerere formulata de procuroarea DNA Claudia Roşu.

Potrivit luju.ro, şefa pe atunci a Secţiei penale a ICCJ, judecatoarea Corina Michaela Jijiie a respins cererea de arestare preventivă a lui Lucinschi motivându-se că la dosar nu existau niciun fel de probe privind existenţa infracţiunilor de şantaj şi de trafic de influenţă.

De asemenea, Lumea justiţiei susţine că din 2015 şi până la soluţia definitivă din februarie 2019, la dosarul fabricat de DNA nu a apărut nicio proba în plus.

Despre interceptările din dosar  judecătoarea Corina Michaela Jijiie a argumentat în Incheierea sa de respingere a propunerii arestarii preventive din primavara lui 2015 că nu pot proba ca Sergiu Lucinschi a comis infracţiunile de şantaj şi trafic de influenţă, potrivit luju.ro.

Citiţi mai multe pe www.luju.ro