Evenimentul Zilei > Actualitate > Lovitură cruntă pentru „beizadeaua” care a lovit un polițist! Procurorii au decis
Lovitură cruntă pentru „beizadeaua” care a lovit un polițist! Procurorii au decis

Lovitură cruntă pentru „beizadeaua” care a lovit un polițist! Procurorii au decis

Apar noi detalii în cazul șoferului care a lovit cu mașina un polițist, în urmă cu două zile, în zona Gării de Nord.

Sindicatul Europol anunță că s-a produs o răsturnare de situație în cazul polițistului care, în urmă cu două zile, a fost lovit cu mașina de „bizideaua” unei persoane din Secretariatul General al Guvernului, în zona Gării de Nord.

Europol anunță că, datorită faptului că acest caz a fost mediatizat intens, șoferul agresor a fost în cele din urmă pus sub învinuire.

„După mediatizarea cazului, polițistul a fost chemat de procurorul de caz pentru a fi audiat în calitate de persoană vătămată. A fost însoțit de avocatul Sindicatului EUROPOL. În aceste momente, șoferul care a lovit cu autovehiculul un agent de poliție aflat în exercitarea atribuțiunilor de serviciu este pus sub acuzare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. Așteptăm cu mult interes deznodământul, în condițiile în care toate probele administrate demonstrează fără echivoc intenția șoferului de a lovi polițistul și de a se sustrage”, se spune într-o nouă postare a sindicatului, publicată duminică seara.

Sindicaliștii Europol mai susțin că, pentru a nu fi prins, șoferul agresor a trecut pe culoarea roșie a semaforului, a pătruns pe străzi cu accesul interzis și chiar a lovit alte autoturisme parcate.

„Începe să se facă dreptate!”, se încheie postarea menţionată.

Procurorii, atitudine îngăduitoare față de „bizidea”

Europol a mai punctat că atitudinea îngăduitoare a procurorului față șoferul care l-a lovit pe polițist se datorează faptului că acesta este „beizadeaua unei persoane din Secretariatul General al Guvernului”.

„Încep să fie date telefoane și se fac presiuni pentru a-l scoate vinovat pe polițist. Nu vom tolera așa ceva! Aviz amatorilor!”, se spunea sâmbătă, într-o postare actualizată de pe pagina de Facebook a sindicatului Europol.

Incidentul s-a produs în zona Gării de Nord, iar în imaginile surprinse de camerele de vedere se vede cum o maşină aflată pe avarii demarează în trombă în timp ce polițistul se îndrepta spre şoferul vehiculului.

Anterior, șoferul, care staționa neregulamentar, fusese avertizat să se pună în mișcare. Acesta a devenit însă agresiv în exprimare iar polițistul urma să îi ceară actele. N-a mai apucat, pentru că avea să fie lovit de cu partea laterală stângă a mașinii.