Evenimentul Zilei > Actualitate > Sindicatul Europol, acuzații grave. Un polițist ar fi fost lovit cu mașina de fiul unui angajat al Guvernului
Sindicatul Europol, acuzații grave. Un polițist ar fi fost lovit cu mașina de fiul unui angajat al Guvernului

Sindicatul Europol, acuzații grave. Un polițist ar fi fost lovit cu mașina de fiul unui angajat al Guvernului

Incident șocant din Capitală, catalogat drept tentativă de omor. Un șofer, care ar fi fiul unui nume sonor din Guvern, ar fi lovit intenționat cu mașina un polițist aflat pe stradă.

Un poliţist a fost lovit şi trântit la pământ de maşina la volanul căreia se afla un șofer ce  fusese atenţionat să se pună în mişcare, deoarece parcase neregulamentar în zona centrală a Capitalei. Sindicaliștii susțin că „individul care a dat cu autoturismul peste polițist este fiul unei persoane din Secretariatul General al Guvernului. „Încep să fie date telefoane și se fac presiuni pentru a-l scoate vinovat pe polițist. Nu vom tolera așa ceva! Aviz amatorilor!”, se arată pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

Camerele de luat vederi au surpins incidentul

Incidentul s-a produs în zona Gării de Nord, iar în imaginile surprinse de camerele de vedere se vede cum o maşină aflată pe avarii demarează în trombă în timp ce polițistul se îndrepta spre şoferul vehiculului.

Anterior, șoferul, care staționa neregulamentar, fusese avertizat să se pună în mișcare. Acesta a devenit însă agresiv în exprimare iar polițistul urma să îi ceară actele. N-a mai apucat, pentru că avea să fie lovit de cu partea laterală stângă a mașinii.

„Un autoturism staționat neregulamentar în zona Gării de Nord din București, pe modul „avarii”, a fost atenționat de un polițist să se pună în mișcare.

Șoferul nu a „suportat” critica și a devenit agresiv în exprimare. Iar în momentul în care polițistul a coborât din autospecială, pentru a-l legitima și a lua măsurile legale, șoferul a demarat în trombă lovindu-l violent pe colegul nostru.

Individul a fost prins la 5 străzi distanță de locul faptei și se află în custodia poliției. Încadrarea juridică a acestei fapte nu poate fi alta decât tentativă de omor”, scrie Sindicatul Europol pe Facebook.

După cum se vede și în imagini, impactul a fost atât de puternic încât omul legii a căzut la pământ. El s-a ridicat, însă, s-a urcat în mașina de poliţie şi a pornit în urmărire agresorului.

Șoferul a fost prins la cinci străzi distanţă de locul faptei şi se află în custodia poliţiei. Încadrarea juridică a acestei fapte fiind „tentativă de omor”, potrivit Europol.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.