Un poliţist a fost lovit şi trântit la pământ de maşina la volanul căreia se afla un șofer ce  fusese atenţionat să se pună în mişcare, deoarece parcase neregulamentar în zona centrală a Capitalei. Sindicaliștii susțin că „individul care a dat cu autoturismul peste polițist este fiul unei persoane din Secretariatul General al Guvernului. „Încep să fie date telefoane și se fac presiuni pentru a-l scoate vinovat pe polițist. Nu vom tolera așa ceva! Aviz amatorilor!”, se arată pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

Camerele de luat vederi au surpins incidentul

Incidentul s-a produs în zona Gării de Nord, iar în imaginile surprinse de camerele de vedere se vede cum o maşină aflată pe avarii demarează în trombă în timp ce polițistul se îndrepta spre şoferul vehiculului.

Anterior, șoferul, care staționa neregulamentar, fusese avertizat să se pună în mișcare. Acesta a devenit însă agresiv în exprimare iar polițistul urma să îi ceară actele. N-a mai apucat, pentru că avea să fie lovit de cu partea laterală stângă a mașinii.

„Un autoturism staționat neregulamentar în zona Gării de Nord din București, pe modul “avarii”, a fost atenționat de un polițist să se pună în mișcare.

Șoferul nu a “suportat” critica și a devenit agresiv în exprimare. Iar în momentul în care polițistul a coborât din autospecială, pentru a-l legitima și a lua măsurile legale, șoferul a demarat în trombă lovindu-l violent pe colegul nostru.

Individul a fost prins la 5 străzi distanță de locul faptei și se află în custodia poliției. Încadrarea juridică a acestei fapte nu poate fi alta decât tentativă de omor”, scrie Sindicatul Europol pe Facebook.

După cum se vede și în imagini, impactul a fost atât de puternic încât omul legii a căzut la pământ. El s-a ridicat, însă, s-a urcat în mașina de poliţie şi a pornit în urmărire agresorului.

Șoferul a fost prins la cinci străzi distanţă de locul faptei şi se află în custodia poliţiei. Încadrarea juridică a acestei fapte fiind „tentativă de omor”, potrivit Europol.