Locul din România în care se spune că s-a odihnit Dumnezeu. Îți taie răsuflarea

Locul din România în care se spune că s-a odihnit Dumnezeu. Îți taie răsuflarea Scaunul Domnului. Sursa foto: Facebook

Mureș. Cel mai popular loc din Defileul Mureşului este Scaunul Domnului. Se spune că aici s-a odihnit Dumnezeu după ce a creat munţii, râul Mureş şi văile din această zonă. Scaunul Domnului este situat în apropiere de localitatea Bistra Mureşului, în munţii Călimani, și este vizitat de o mulțime de turiști.

Scaunul Domnului, un loc unic în România

Cei pasionați de trasee montane vin des aici pentru panorama spectaculoasă de care au parte de pe vârf.Acest vârf de munte în formă de scaun se înalţă spre cer în partea sud-vestică a munţilor Călimani. Turiștii sunt atrași și de legenda populară conform căreia Dumnezeu s-a odihnit aici după ce a creat lanţurile muntoase şi văile frumoase ale acestei regiuni, a format albia râului Mureş şi a populat această regiune. Se mai spune că acesta este locul de vânătoare preferat al regelui Sfântul Ladislau.

Scaunul Domnului

Scaunul Domnului. Sursa foto: Facebook

Un adevărat paradis pe pământ

Scaunul Domnului este înconjurat roci vulcanice, andezit, care de la depărtare seamănă cu un scaun sau chiar cu un sicriu. Acest loc este un paradis pe pământ pentru turiști. Cu toate acestea, ei trebuie să vină echipați de munte și să aibă condiție fizică.

„Ieşind din Deda Bistra către est, trecând de râul Bistra, la aproximativ 700-800 de metri la nord putem găsi un marcaj turistic albastru, iar urmând marcajul putem ajunge la vârf. Turiştii trebuie să parcurgă o diferenţă de nivel de 900 de metri în timpul drumeţiei de aproximativ 4 ore. Râul Mureş desparte cele două mari lanţuri muntoase vulcanice: munţii Gurghiu şi munţii Călimani. În anumite locuri se găsesc în vale doar râul, drumul şi calea ferată, munţii sunt acoperiţi de păduri. Acest loc este un adevărat paradis pe pământ pentru turiştii experimentaţi, iubitori de aventură, deoarece pot descoperi peste tot multe valori naturale minunate”, a spusVisit Mureş pe pagina sa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Urcarea pe munții din această regiune e periculoasă

Urcarea pe dealurile şi munţii din această regiune este destul de periculoasă. Aici se găsește o pajiște spectaculoasă, dar marginea acesteia este abruptă, iar turiștii trebuie să fie foarte atenți. Cei care au urcat în vârf au rămas uimiți de frumusețea locului.

„Parcă chiar ar fi acolo Dumnezeu, care a făcut această regiune aşa de frumoasă şi sigur că s-a lăsat şi el prins de farmecul propriei Sale creaţii”, mai subliniază Visit Mureş.

Există multe trasee de acces. Unul porneşte din Bistra Mureşului, cu o lungime de circa 9 kilometri, având o dificultate medie, fiind cel mai scurt. Altul porneşte de pe drumul forestier Bistra Mureşului (Deda-Bistra) şi urcă pe valea pârâului Zăpodia, iar al treilea porneşte din satul Gălăoaia spre Valea Gălăoaia Mică-Poiana de Mijloc-Vârful Scaunul.