Presa italiană a relatat pe larg despre enigma din Ferrera Erbognone. Institutul Mondino din orașul Pavia  așteaptă aprobare din partea Guvernului pentru a începe cercetarea locuitorilor din această zonă. Primarul a informat deja publicul că va solicita un test de sânge gratuit și voluntar. La acest test au fost invitați și membrii familiei rezidenților care locuiesc în alte locuri din Italia. Prelevarea probelor biologice ar urma să fie făcută în laboratoare sau chiar în casele oamenilor, informează 7sur7.be.

Testul ar trebui să indice dacă locuitorii din Ferrera Erbognone au anticorpi în sistemul lor imunitar care îi protejează în mod natural împotriva coronavirusului. Este posibil ca în sistemul imunitar al acestora să existe ceva care ar putea explica de ce nimeni nu a fost afectat de noul virus extrem de contagios. Dacă se va găsi ceva în analizele locuitorilor, atunci aceasta ar putea fi cheia pentru găsirea unui remediu, inclusiv realizarea unui vaccin.

Guvernul italian a tras însă un semnal de alarmă asupra supra-optimismului. „Va dura cel puțin două luni până când se vor afla rezultatele investigației. Până atunci, nu ar trebui să creăm așteptări sau speranțe false sau să creăm mituri bazate pe nimic ”, a declarat primarul pentru presa locală. În orice caz, el spune că cercetarea este „foarte importantă”, deoarece, potrivit lui, Ferrera Erbognone se află într-o „situație unică”.

Evoluția coronavirusului în Italia își continuă încetinirea timidă, pentru a treia zi consecutiv, potrivit celei mai recente evaluări oficiale care raportează un număr total de 10.779 de decese (+ 756 într-o singură zi) pentru 97.689 de cazuri.