Evenimentul Zilei > Justitie > Liviu Dragnea, plângere împotriva fostului procuror DNA care l-a anchetat, Lucian Papici
Liviu Dragnea, plângere împotriva fostului procuror DNA care l-a anchetat, Lucian Papici

Liviu Dragnea, plângere împotriva fostului procuror DNA care l-a anchetat, Lucian Papici

Liviu Dragnea, șeful PSD, a depus, în 2 februarie, o plângere penală împotriva procurorui care l-a anchetat. Printre acuzațiile grave care i se aduc magistratului sunt: acuzațiile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, de abuz în serviciu contra intereselor publice, de represiune nedreaptă şi conflict de interese.

. Pe de altă parte, instanţa supremă a confirmat redeschiderea urmăririi penale în cazul magistratului Lucian Papici şi a lui Horaţiu Ciprian Andrei pentru interceptări ilegale şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. Cei doi vor fi cercetaţi într-un dosar al DIICOT Hunedoara.  Decizia instanţei supreme este definitivă, dosarele urmând să fie repartizate unor procurori.  Lucian Papici şi-a pus semnătura pe cele mai importante şi mai grele dosare de corupţie din România:

– dosarul „Trofeul calităţii", în care fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la închisoare cu executare,

– dosarul „Caltaboşul", în care fostul ministru al agriculturii Decebal Traian Remeş a fost condamnat la închisoare cu executare,

– dosarul „Valiza", în care deputatul PNL Gigi Becali a fost condamnat la închisoare cu executare, dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu, în care acesta a primit şapte ani de închisoare,

– dosarul „ICA", în care Dan Voiculescu a fost condamnat, în primă instanţă, la cinci ani de închisoare,

– dosarul „Fraude la referendum", în care preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată

– dosarul „2 Mai", în care fostul ministru al tineretului Monica Iacob Ridzi,de asemenea, a fost trimisă în judecată.

Procurorul Lucian Papici a instrumentat dosarul Referendumului, în care sunt judecaţi Liviu Dragnea şi alţi 70 de inculpaţi pentru fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. În acest caz, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) l-au condamnat, în 15 mai 2016, pe Liviu Dragnea, la un an de închisoare cu suspendare.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: