Evenimentul Zilei > Actualitate > Lucian Bute l-a învins pe rusul Denis Grachev, dar a încasat „o căruţă” de pumni. Aceeaşi tactică falimentară ca în meciul cu Froch
Lucian Bute l-a învins pe rusul Denis Grachev, dar a încasat „o căruţă” de pumni. Aceeaşi tactică falimentară ca în meciul cu Froch

Lucian Bute l-a învins pe rusul Denis Grachev, dar a încasat „o căruţă” de pumni. Aceeaşi tactică falimentară ca în meciul cu Froch

Românul Lucian Bute l-a învins în această dimineaţă pe rusul Denis Grachev, într-un meci ce a avut drept miză centura NABF la categoria semigrea. Partida, care s-a disputat la "Bell Centre" din Montreal, a consemnat revenirea lui Lucian în ring după dureroasa înfrângere din mai, când şi-a pierdut titlul mondial IBF la "supermijlocie". Bute a fost bătut măr atunci de britanicul Carl Froch. Gălăţeanul a suferit teribil şi în partida cu rusul, dar şi-a îndeplinit planul: a învins. Fără victorie, nu putea merge mai departe, iar revanşa cu Froch n-ar mai fi existat. Bute a amintit doar în repriza a 12-a de campionul mondial care ne încânta în trecut. Specialiştii apreciază că Bute a repetat greşelile din meciul cu Froch, adică a stat la bătaie cu adversarul, deşi alonja i-ar fi permis o altă abordare, deosebirea faţă de partida din primăvară fiind că rusul nu este de calibrul britanicului.

Meci INFERNAL pentru românul Lucian Bute, în această dimineaţă, la Montreal. Bute şi-a făcut revenirea după înfrângerea de la Nottingham într-o partidă cu rusul Denis Grachev, un pugilist considerat de mulţi un simplu partener de antrenament pentru fostul campion mondial IBF la „supermijlocie".
Grachev i-a dat însă mult de furcă lui Bute, care a evoluat exasperant de slab în multe dintre cele 12 reprize ale meciului. Cel poreclit Mister KO n-a dat niciun moment impresia că şi-ar putea trimite la podea adversarul. Nu i-a dat capul pe spate, iar la ficat n-a lovit aşa cum o făcea odinioară.
Rusul, altfel un pugilist onest, dar nimic mai mult, a dominat lupta în ring, Bute impunându-se doar datorită experienţei sale, a loviturilor de stânga ce l-au surprins, rar însă, pe rus.
Lucian Bute a avut şansă în multe situaţii. Românul nostru a încasat o grămadă de lovituri şi s-a agăţat de adversar de nenumărate ori.
Multe dintre momentele luptei cu Grachev au amintit de coşmarul de la Nottingham, când Bute a fost distrus de Carl Froch. Gălăţeanul n-a mai arătat forma fizică din trecut, când „dansa” pe lângă adversar şi părea că nu poate să fugă de clinciurile care nu i-au adus nimic bun. În aceste condiţii, un meci-revanşă cu Froch pare imposibil, având în vedere forma deplorabilă în care se află.
În ring era aşteptat un Bute motivat, dornic să arate că a fost un accident la Nottingham, dar a apărut un Bute incapabil să domine un adversar fără experienţă, cu doar o duzină de meciuri în boxul profesionist, un competitor din altă disciplină (MMA).
Dacă pierdea, pentru Bute era sfârşitul. Fără repriza a 12-a, s-ar fi putut spune că Bute a obţinut o victorie cu cântec. Aşa, lumea a plecat mulţumită. Se vorbeşte despre meciul cu Froch în luna martie”, a spus comentatorul Adrian Fetecău, de la Radio România Actualităţi.
Singurul moment în care Bute s-a ridicat la valoarea de odinioară au fost ultimele două minute ale partidei.
LIVE
VICTORIE LA PUNCTE A LUI BUTE!
AŞTEPTĂM DECIZIA JURIULUI
– 115-115; 118-110; 116-112! DECIZIE ÎN FAVOAREA LUI BUTE! 
FINAL DE MECI
REPRIZA 12
– a fost singura repriză în care Bute a boxat cu adevărat. Grachev a fost la un pas de KO în ultimele secunde
REPRIZA 11
– cine ar fi crezut că lupta va ajunge în runda a 12-a?! Grachev i-a cărat şi în această repriză o mulţime de pumni; din fericire, rusul nu are forţă…
REPRIZA 10
– rusul vine în continuare peste Bute, care, în sfârşit, sporadic e adevărat, a mai dat drumul la braţul stâng;
REPRIZA 9
– Grachev domină în continuare lupta; Bute punctează din când în când; al nostru are noroc pentru că Grachev nu are forţă în lovituri; tactica lui Bute e de neînţeles…
– specialistul televiziunii canadiene i-a dat lui Bute ultimele trei reprize!
REPRIZA 8
– o nouă repriză dominată de Grachev; Lucian Bute şi-a revenit abia pe final; Bute e obosit şi nu găseşte antidot la stilul "muncitoresc" al lui Grachev;
REPRIZA 7
– probleme mari pentru Bute, care nu mai vede cu ochiul stâng; rusul punctează; Bute are nevoie de o minune…
REPRIZA 6
– o nouă repriză în care Lucian Bute ne-a dat emoţii; românul are momente când se retrage, lăsându-l pe Grachev să lovească; imaginile aduc aminte de lupta cu Froch…
– Lucian pare obosit… Românul se agaţă de Grachev atunci când rusul îl domină… INCREDIBIL!!!
REPRIZA 5
– a fost repriza lui Grachev, care l-a dominat pe Bute; românul a fost înghesuit din nou în corzi, ca în primăvară la Nottingham…
– conform specialistului televiziunii canadiene, care transmite meciul, Grachev e în avantaj după 4 runde!
REPRIZA 4
– cea mai disputată repriză de până acum; Grachev ne-a dat emoţii în prima parte a rundei, când a reuşit câteva combinaţii de efect şi l-a înghesuit în corzi pe Bute; Lucian a punctat însă în a doua parte a reprizei cu câteva lovituri precise;
REPRIZA 3
– a fost repriza lui Bute, care a punctat perfect în câteva rânduri;
– Lucian are probleme la una dintre arcade; problema e încă din prima repriză, dar, se pare, s-a agravat…
REPRIZA 2
– rusul e curajos; Grachev insistă cu directa de dreapta, dar Bute l-a taxat în câteva rânduri;
– în ultimele 30 de secunde, cei doi se dau cap în cap; nimic grav însă
REPRIZA 1
– o primă repriză de studiu, în care Lucian a încercat câteva lovituri de stânga; cei doi stau în mijlocul ringului
ora 4.45 – a început meciul

ora 4.44: este prezentat Lucian Bute
ora 4.43
: este prezentat Grachev
ora 4.42
: sunt prezentaţi oficialii partidei:
Arbitru: Benjy Esteves Jr.
Judecători: John McKaie, Claude Paquette, Jack Woodburn
ora 4.37
: "Bell Centre" este cufundată în întuneric; sala din Montreal "a explodat": Lucian Bute se pregăteşte să urce în ring pe acordurile trupei U2, aşa cum obişnuieşte campionul nostru; Lucian Bute îi are alături, printre alţii, pe Rudel Obreja, şeful FR de Box, şi pe Emanoil Savin, primarul din Buşteni!
ora 4.35: Grachev, cel despre care Leonard Doroftei tocmai a spus că e "paralel" cu boxul, intră în ring
ora 4.33
: Bute şi Grachev se pregătesc să urce în ring; ultimul meci dinaintea main-event-ului tocmai s-a încheiat
ora 4.00:
Acasă la Lucian Bute, în comuna gălăţeană Pechea nimeni nu doarme. Părinţii lui Lucian vor vedea meciul împreună cu primarul comunei. Lumea s-a strâns în centrul localităţii, pentru a urări lupta.
ora 3.00
: Adrian Diaconu, fost campion mondial WBC la "semigrea", a urcat în ringul de la "Bell Centre"! "Rechinul" a fost premiat pentru activitatea sa în ringul profesionist; aventura ploieşteanului a început în martie 2001 şi s-a încheiat în mai 2011 după 30 de partide (27 de victorii-15 prin KO şi 3 înfrângeri)
ora 2.00
: Lucian Bute, fostul campion mondial IBF la categoria supermijlocie, îşi face apariţia la sala din Montreal; Bute dă impresia că e relaxat; gălăţeanul ascultă muzică;
ora 1.35: Denis Grachev a ajuns la "Bell Centre"; rusul pare destul de concentrat;
Succes pentru buzoianul Bogdan Dinu
„Greul" Bogdan Dinu şi-a făcut debutul cu dreptul în lumea bună a boxului profesionist.
După şapte lupte disputate în România, buzoianul Bogdan Dinu a trecut oceanul şi a urcat în ringul de la "Bell Centre" din Montreal.
În această noapte, într-o partidă din gala al cărei main-event e meciul Bute-Grachev, Bogdan Dinu, 26 de ani, a luptat în compania canadianului Eric Martel Bahoeli, pe care l-a învins prin KO în repriza a patra!
Dinu a controlat de la un capăt la altul meciul, impunându-şi ritmul şi băgând frica în adversar încă din prima repriză.
Programul galei de la "Bell Centre", Montreal, Quebec, Canada
Comisia: Quebec Boxing Commission
Inspector: Michel Hamelin
Promotor: Jean Bedard (Interbox)

semigrea: titlul NABF – 12 reprize
Lucian Bute 30 victorii (24 prin KO) – 1 înfrângere (1 prin KO) – 0 egaluri
Denis Grachev 12(8)-0-1

semigrea: 10 reprize; Green b RTD 7
Renan St Juste 23(15)-3(1)-1 vs. Allan Green 31(21)-4(2)-0

supercocoş: 10 reprize; Guerrero b TKO 8
Sebastien Gauthier 22(14)-3(2)-0 vs. Rodrigo Guerrero 17(11)-4-1

semimijlocie: 8 reprize; Zewski b KO 1
Mikael Zewski 16(12)-0-0 vs. Cesar Chavez 20(9)-2(2)-0   

supermijlocie: 6 reprize; Ntetu bp 6
Francy Ntetu 7(2)-0-0 vs. Schiller Hyppolite 5(2)-0-0

uşoară: 6 reprize; Gadbois bp 4
Michael Gadbois 7(3)-0-0 vs. Pedro Navarrete 28(17)-16(2)-3   

grea: 6 reprize; Dinu b KO 4
Bogdan Dinu 7(4)-0-0
vs. Eric Martel Bahoeli 7(4)-2(1)-0

semimijlocie: 4 reprize; Bouchard bp 4
Sebastien Bouchard 3(2)-0-0 vs. Glisandy Mejia 3(2)-0-0
UPDATE 2. La casele de pariuri, românul este favorit clar în faţa rusului. Gălăţeanul are o cotă la victorie de 1,12, în vreme ce un eventual succes a lui Gracev va fi premiat cu de 6 ori suma investită.
UPDATE 1. Bute a trecut cu brio peste proba cântarului. Românul a avut 77 de kilograme, în vreme ce adversarul său a cântărit 76, 9 kilograme.
De partea cealaltă, Lucian Bute spune că şi-a făcut „temele”. „Am trecut prin momente grele, am fost la pămînt, dar m-am ridicat. Unii poate au crezut că sînt terminat, dar le pot garanta că Lucian Bute nu este terminat. O să dovedesc asta sîmbătă şi voi deveni mai bun decît am fost", a declarat Bute în conferinţa de dinainte de meciul cu Denis Grachev.

  • Coşmarul lui Bute. A izbucnit în lacrimi când şi-a amintit

Antrenorul lui Bute, Stéphan Larouche a spus că are încredere în român şi că ceea ce face el este plin de curaj. "Are la activ peste 80 de runde de luptă de pregătire împotriva unui sparring-partner foarte puternic din punct de vedere fizic, Andrew Gardiner. Grachev va vrea să lanseze bombe şi să-l trimită pe Lucian în iad. Depinde de boxerul meu dacă se va face respectat sau nu", a declarat Larouche.

  • Bute se luptă să-şi salveze cariera

Adversarul lui Bute din meciul de sîmbătă spre duminică, Denis Grachev (30 de ani), nu mai vrea să fie supranumit "Piratul", ci "Fiul lui Drago", făcând referire la boxerul rus Ivan Drago din Rocky IV.

  • VEZI AICI cum luptă Denis Grachev

Lucian Bute îl va întâlni pe Denis Grachev la Centre Bell din Montreal, duminică, de la ora 04.00 (ora României). Meciul va fi transmis în România de Dolce Sport.
În gala de la Montreal se mai bate un român, "greul" Bogdan Dinu.
Gala începe la ora 1.00.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: