Evenimentul Zilei > Actualitate > Lista țărilor pentru care carantina este obligatorie. Cine intră în izolare
Lista țărilor pentru care carantina este obligatorie. Cine intră în izolare

Lista țărilor pentru care carantina este obligatorie. Cine intră în izolare

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă a actualizat lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat, din cauza infecției cu noul coronavirus. Cei care vin din aceste țări trebuie să intre în carantină.

În total, 29 de țări au fost incluse pe lista actualizată a zonelor cu risc epidemiologic ridicat, iar cei care vin din aceste zone trebuie să intre în carantină pentru 14 zile.

Danemarca a fost inclusă în lista ţărilor de risc epidemiologic ridicat prin decizia CNSU, astfel că persoanele care vin din această ţară vor fi plasate în carantină, nefiind admisă niciuna dintre excepţiile aplicate celorlalte state din listă, explicaţia autorităţilor române fiind ”detecţia circulaţiei în populaţia umană a unei noi variante de virus Sars-Cov 2”.
Atenţie! Dacă vii din aceste ţări, intri în carantină 14 zile

În listă mai sunt incluse țări precum Statele Unite, Italia, Franța, Cehia, Polonia, Elveția, Georgia, Iordania etc. ”Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 20 noiembrie 2020, Hotărârea numărul 55. Prin această hotărâre a fost actualizată lista țărilor și zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România. Atașat prezentei informări aveți Hotărârea CNSU numărul 55 și lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea”.

Lista completă

Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat: Muntenegru, Polinezia Franceză, Andora, Luxemburg, Austria, San Marina, Elveția, Georgia, Liechtenstein, Slovenia, Cehia, Polonia, Guam, Croația, Italia, Franța, Portugalia, Armenia, Lituania, Ioradania, Macedonia de Nord, Ungaria, Blgaria, Serbia, SUA, Bosnia și Hețegovina și Danemarca.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă menţionează că decizia includerii în listă a fost luată ca urmare a detecţiei circulaţiei în populaţia umană a unei noi variante de virus Sars-Cov 2.

Carantina se instituie pentru orice persoană care vine din Danemarca, inclusiv personal navigant, piloţi, şoferi de vehicule de marfă sau transport persoane.

Bilanț COVID-19, 20 noiembrie. Grupul pentru Comunicare Strategică a transmis cifrele privind evoluția pandemiei de coronavirus în România, în ultimele 24 de ore. Situația în secțiile ATI este extrem de gravă. De altfel, încă de ieri, Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că în Capitală nu mai sunt locuri la ATI, 15 pacienți fiind transportați la spitale din Iași, Botoșani și Bacău cu un avion militar.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: