Evenimentul Zilei > Politica > Liderii USR-Plus au ajuns la un acord. Cine sunt aleșii. Fritz, chemat de urgență
Liderii USR-Plus au ajuns la un acord. Cine sunt aleșii. Fritz, chemat de urgență

Liderii USR-Plus au ajuns la un acord. Cine sunt aleșii. Fritz, chemat de urgență

Alianța USR PLUS și-a definitivat echipele de negociere cu care se va prezenta la discuțiile pe tema formării viitorului guvern de coaliție, programate să se desfășoare cu începere de sâmbătă, ora 9.00, la Vila Lac.

Delegațiile USR PLUS se vor întâlni cu cele ale PNL și UDMR se vor întâlni pentru a discuta asupra viitorului guvern sâmbătă dimineață, cu începere de la ora 9.00, la Vila Lac. Alianța USR PLUS și-a stabilit echipele cu care vor participa la negocierile pe tema formării viitorului guvern.

Potrivit unor surse politice, Alianța și-a mobilizat toți liderii importanți pentru discuțiile cu liberalii și cu cei din UDMR, semn că iau foarte în serios viitoarea coaliție de guvernare.

Vor fi trei echipe de negociere care se vor așeza la masă cu reprezentanții UDMR și PNL.

Astfel, vor fi un grup politic, din care fac parte Dan Barna, Dacian Cioloş, Dominic Fritz, Dragoş Tudorache, Vlad Voiculescu şi Ionuţ Moşteanu.

Un al doilea grup, care se va ocupa de negocierea programului de guvernare va fi format din Cristian Ghinea, Claudiu Năsui, Lucian Stanciu Viziteu, Stelian Ion, Dragoş Pîslaru, Anca Dragu, Victor Giosan, Alin Mituţă.

Într-un final, al treilea grup care va discuta despre împărțirea funcțiilor parlamentare va fi format din Cătălin Drulă, Radu Mihail, Cristina Prună, Silvia Dinică, Oana Ţoiu, Andrei Lupu, Ştefan Pălărie.

Cum se vor purta negocierile

Copreședintele Alianței USR – PLUS Dan Barna anunţa joi, în urma întâlnirii pe care liderii viitoarei coaliții au avut-o la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, că sâmbătă vor începe negocierile pe tema programului de guvernare și a formulei viitorului cabinet.

„Discuţiile pentru formarea coaliţiei de guvernare au început. În această dimineaţă am participat alături de colegul meu Dragoş Tudorache la o primă discuţie cu preşedinţii PNL şi UDMR, Ludovic Orban şi Kelemen Hunor. La prima parte a întâlnirii a participat şi preşedintele Klaus Iohannis. Începând de sâmbătă vom avea discuţii aprofundate între cele trei partide – USR PLUS, PNL şi UDMR – pornind cu priorităţile programului de guvernare al viitorului Cabinet şi continuând cu structura Guvernului şi structura majorităţii parlamentare”, scria Dan Barna pe Facebook.

El preciza că, negocierile se vor purta în funcție de locurile obținute de cele trei partide în Parlament în urma votului din 6 decembrie.

„Ne dorim ca aceste discuţii să se finalizeze cât mai repede cu un acord şi după învestirea noului Parlament să avem şi noul Guvern. În acelaşi timp, suntem hotărâţi să dezbatem cât timp este nevoie pentru a ne asigura că mandatul reformist dat de alegătorii USR PLUS se va regăsi în mod semnificativ în programul şi structura Guvernului şi a viitorului Parlament”, mai spunea Dan Barna.