Liberalii, sfătuiţi să renunţe la limuzine

Liberalii, sfătuiţi să renunţe la limuzine

Îmbrăcăminte decentă, ascunderea maşinilor luxoase şi o relaţie bună cu presa reprezintă, în varianta premierului Tăriceanu, cheia succesului în opoziţie.

Sfaturile au fost date parlamentarilor PNL ieri, după ce liderul lor de partid a decretat: „Rămânem în opoziţie“. Tăriceanu a făcut un istoric al negocierilor. În timp ce PDL şi PSD negociau guvernul, parlamentarii liberali erau pregătiţi sufleteşte de opoziţie. Ei au fost invitaţi mai întâi, luni seara, la Vila Lac 1, pentru o recepţie dată în cinstea lor, şi ieri la prânz, la parlament, pentru o întâlnire „serioasă“ cu premierul Călin Popescu-Tăriceanu.

Şeful PNL le-a spus că negocierile cu PDL şi PSD au eşuat şi că situarea în opoziţie a devenit şi mai evidentă după întâlnirea de la Cotroceni. Traian Băsescu le-ar fi cerut „celor trei partide“ să grăbească negocierile. Moment în care Tăriceanu a comentat: „Dacă vă deranjăm, noi putem să plecăm“.

Preşedintele le-ar fi cerut partidelor să facă apel la calitatea lui de mediator, iar Tăriceanu i-a cerut să nu mai facă paradă de acest lucru. „Poate nu ştiţi că aici vă aflaţi la Administraţia Prezidenţială“, i-a replicat Băsescu. Sfaturile premierului

Ne puteți urmări și pe Google News

În aceste condiţii, Tăriceanu le-a atras atenţia liberalilor că, în opoziţie, viaţa e diferită. În opinia premierului, pentru a avea succes, un parlamentar trebuie să se îmbrace decent, neafişând o ţinută ostentativă. Un alt secret al succesului în opoziţie ar fi lăsarea maşinilor luxoase acasă şi, mai ales, evitarea „geamurilor fumurii“.

„Unii dintre voi vin la parlament cu Audi A8“, a spus Tăriceanu şi, chiar dacă nu a fost nominalizat, Relu Fenechiu a comentat nervos: „Păi, eu am mai multe“.

Senatorii şi deputaţii liberali au fost instruiţi să „răspundă respectuos la întrebările presei“. „Notorietatea şi imaginea pozitivă se fac foarte greu în media, dar imaginea se face într-un minut dacă nu ştii formula apei sau alte lucruri“, i-a avertizat liderul PNL.

De asemenea, Tăriceanu le-a cerut să aibă activitate intensă în colegiu, dar să nu lipsească nici de la parlament. Liberalul din opoziţie ar trebui să depună cât mai multe iniţiative legislative şi să atace guvernul cu interpelări sau declaraţii politice, pentru că PNL nu are destui parlamentari pentru a depune moţiune de cenzură.

Destinatarii acestui ultim sfat au fost parlamentarii aflaţi la primul mandat. Tăriceanu le-a mai spus colegilor de partid că opoziţia poate avea şi beneficii pentru că unul dintre efecte ar putea fi şi „curăţarea partidului de oportunişti“.

La final, premierul le-a spus liberalilor că-şi doreşte să fie liderul de grup al deputaţilor PNL.

CITIŢI ŞI: Marko Bela se bazează pe Traian Băsescu

PDL şi PSD au tăbărât pe ciolan

O coaliţie pentru liniştea baronilor

*********************************

EDITORIALUL EVZ: Piaţa Universităţii a murit

SENATUL EVZ: Comunismul românesc sub microscop

ANDREI POSTELNICU: Premierul irelevant