“Domnul Meleşcanu va avea o carieră scurtă în această funcţie, în care îi urez, totuşi, succes", a declarat el. “Dumneavoastră, dacă aţi fi de la USL şi aţi veni la putere, l-aţi păstra? Eu nu", a adăugat Fenechiu.
El s-a declarat iritat de faptul că PNL a devenit o “pepinieră" de cadre pentru Băsescu. “Suntem o adevărată pepinieră de cadre pentru Traian Băsescu: i-am furnizat fostul director la SIE, actualul comisar european, actualul ministru al Justiţiei şi acum şi noul director la SIE. De asta să ne simţim flataţi?", şi-a manifestat indignarea viceliderul PNL.
În ceea ce-l priveşţte pe Meleşcanu, vicele liberal a apreciat că "părul alb" nu ar fi trebuit să îl lase să facă o alianţă cu Traian Băsescu.
“Îl cunosc pe domnul Meleşcanu, îl cunosc de mulţi ani, am participat la multe acţiuni comune, dar dat fiind părul dumnealui alb şi preţuirea pe care o aveam pentru dumnealui, nu mă aşteptam la un astfel de gest, pentru că suntem totuşi într-un adevărat război, iar dumnealui la final de carieră acum cred că nu trebuia să se complacă în această alianţă cu Traian Băsescu. Dacă nu ar fi fost un membru important al PNL, un membru respectat al PNL, putea să facă orice cu cariera dumnealui. Dar aici, măcar simplul fapt că nu a discutat cu colegii, să ceară o părere, mi se pare sub demnitatea unui om de statura şi chiar de vârsta lui Teodor Meleşcanu. (…) Nu am ce-i reproşa persoanei Meleşcanu, am ce-i reproşa fostului coleg de partid, fostului şef al meu de partid, pentru că nu aşa se procedează într-o relaţie organizaţională", a declarat Fenechiu.

El a susţinut că Meleşcanu o să fie exclus în unanimitate din partid. “Autosuspendarea (din PNL, n.red.) este o poveste frumoasă. Nu există instituţia autosuspendării în statutul PNL, motiv pentru care la prima şedinţă sunt convins că se va vota în unanimitate excluderea domnului Meleşcanu din partid. Sincer, pentru mine, cu părere de rău", a declarat Fenechiu.