Liberalii n-ar mai vrea să se încurce cu tehnocrații în alegeri

Liberalii n-ar mai vrea să se încurce cu tehnocrații în alegeri

Liderii PNL le-au făcut de multe ori ochi dulci miniștrilor din Guvernul Cioloș dorind să-i atragă pe listele partidului la alegerile parlamentare. De fapt, în culise liberalii dau semnale că nu au de gând să cedeze vreun loc în favoarea vreunui tehnocrat

Rezultatele sondajului efectuat de PNL au indicat că activitatea miniștrilor din Cabinetul Cioloș nu e privită deloc cu ochi buni de către electorat. Cercetarea sociologică ,care a măsurat cota de încredere și notorietatea atât a premierului cât și a miniștrilor, le-a venit ca o mănușă liberalilor. Unii dintre ei au folosit scorurile cercetării ca pretext pentru a se delimita de tehnocrați.

Potențialul din interior

Ei și-au schimbat discursul, invocând sondajul de opinie care, spun ei, ar arăta că PNL își poate susține proprii candidați la parlamentare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cercetarea PNL s-a dovedit a fi doar o calibrare a listelor pentru parlamentare. Vicepreședintele PNL, Mihai Voicu, a declarat ieri că „măsuratorile sociologice arată că PNL deține în interior potențialul electoral mai degrabă decât în exterior, pentru un scor de peste 30%. Mai degrabă liderii din PNL decât Guvernul Cioloș aduc puncte partidului”. Despre rezultatele slabe ale tehnocraților și lipsa lor de popularitate, liberalul a spus că motivul ar fi faptul că „nu au făcut nici eforturi în această direcție”. Totuși, Voicu a adăugat că acest lucru nu e de condamnat și că „nu umbrește performanța lor”, pentru că „foarte mulți dintre ei au idei și proiecte foarte bune în Guvern”.

Ce ascunde PNL

Vicepreședintele PNL Bucu rești, Cristian Bușoi, a prezentat rezultatele sondajului, la ședința Comisiei de unificare a liberalilor de marți. Surse din partid au afirmat, pentru EVZ, că Bușoi a făcut foarte rapid o trecere în revistă a cifrelor, sărind peste întrebarea despre cel mai bine cotat liberal. Alte scoruri obținute de liberali în acest sondaj și care n-au fost făcute publice, au indicat că 80% dintre respondenți nu cunosc niciun ministru din Guvernul Cioloș, 48% dintre ei vor vota ca la alegerile locale, iar 60% dintre cei intervievați au spus că ar trebui să se știe candidatul pentru premier al fiecărui partid. În acest context, cei doi co-președinți Vasile Blaga și Alina Gorghiu au afirmat, la întrunirea PNL, că trebuie să aibă pregătiți niște oameni din partid pentru funcția de premier, au spus pentru EVZ aceleași surse.

Scoruri mici pentru tehnocrați

Surse liberale au spus, pentru EVZ, că ministrul Sănătății Vlad Voiculescu are o cotă de încredere de aproape 10%, Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, are 3%, Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii, 2%, iar vicepremierul Costin Borc se află undeva în jurul lui 1%. În sondajul PNL pe București, Dacian Cioloș are 43%, la capitolul încredere, iar în cel național e cotat la 30%. Cu toate acestea, co-președintele PNL, Alina Gorghiu, ar vrea ca Cristian Ghinea să deschidă, în București, lista de la Senat a liberalilor.