Florin Cîțu, premierul României, a anunțat că în viitorul apropiat va lua amploare campania de vaccinare. Astfel, se va intra în etapa a treia. Fază în care se vor putea imuniza toți românii care nu au făcut până în momentul respectiv. 300 de milioane de doze au fost administrate până acum la nivel mondial, în 111 țări, a spus prim-ministrul. Într-un mesaj postat pe contul de Facebook.

Florin Cîțu, un nou mesaj legat de campania de vaccinare pentru coronavirus

Șeful Executivului a mai ținut să precizeze că toate vaccinurile care au fost aprobate la nivelul Uniunii Europene sunt sigure. Și nu prezintă riscuri pentru cei cărora le sunt administrate.

„Revenim la normalitate. Peste 300 de milioane de doze de vaccin anti COVID-19 au fost deja administrate în peste 111 ţări. TOATE vaccinurile aprobate în Uniunea Europeană şi în România sunt sigure şi eficiente.” A afirmat, astăzi, premierul Florin Cîțu în mesajul transmis pe rețeaua de socializare.

„Cu cât dobândim mai repede o imunitate colectivă de 70%, cu atât mai repede revenim la viaţa de dinainte de Covid-19”

Oficialii urmăresc să atingă o țintă de 70% de imunizare colectivă. Pentru a ajunge într-un punct în care pandemia de coronavirus să nu mai poată crea mari probleme. Iar lucrurile vor putea să revină la normal, a mai transmis, duminică, șeful Executivului.

„Vom deschide în curând şi etapa a treia, ultima, astfel încât, oricine îşi doreşte să se protejeze de Covid-19, să poată să o facă prin vaccinare. România primeşte peste 2,6 milioane de doze de vaccin numai în luna martie. Cu cât dobândim mai repede o imunitate colectivă de 70%, cu atât mai repede revenim la viaţa de dinainte de Covid-19”. A mai afirmat Florin Cîțu. Cu câteva zile înainte, premierul anunțase că România va intra în cea de-a treia etapă a campaniei de vaccinare la data de 15 Martie, anul curent.