Evenimentul Zilei > Actualitate > România primește cea mai mare tranșă de doze din campania de vaccinare. Cum vor fi distribuite
România primește cea mai mare tranșă de doze din campania de vaccinare. Cum vor fi distribuite

România primește cea mai mare tranșă de doze din campania de vaccinare. Cum vor fi distribuite

În țara noastră, vor ajunge, luni, noi doze pentru a susține campania de vaccinare. Va fi cel mai important transport livrat României.

Campania de vaccinare din România primește o nouă mână de ajutor, luni. În țara noastră va ajunge a zecea tranșă de vaccinuri Pfizer/BioNTech. Va fi cea mai mare tranșă primită până acum de țara noastră, pentru că vor sosi 200.000 de doze.

„Mâine, 22 februarie, sosește în România, pe cale aeriană, cea de a zecea tranșă de vaccin de la Pfizer/BioNTech care constă în 201.240 doze de vaccin. Acestea vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara”. A anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

În ce direcții din țară vor fi distribuite dozele de vaccin

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

„Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă”, menționează CNCAV.

Cele peste 200.000 de doze vor fi distribuite după cum urmează:

– Centrul Național de Stocare București: 59.670 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Brașov: 23.400 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Constanța: 23.400 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Iași: 23.400 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 23.400 doze.

În campania de vaccinare, România a primit până acum 1.308.509 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București”, Au mai anunțat oficialii, duminică după-amiaza.

Următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, la 1 martie. La această dată se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare. Până acum, România a primit 1.308.509 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech. 1.220.088 dintre ele au fost deja administrate celor care au participat la campania de vaccinare.