Evenimentul Zilei > Actualitate > Leonardo DiCaprio l-ar putea interpreta pe Steve Jobs într-un nou film despre co-fondatorul Apple
Leonardo DiCaprio l-ar putea interpreta pe Steve Jobs într-un nou film despre co-fondatorul Apple

Leonardo DiCaprio l-ar putea interpreta pe Steve Jobs într-un nou film despre co-fondatorul Apple

Sony plănuiește să lanseze încă un film despre viața co-fondatorului companiei Apple, Steve Jobs, decedat în anul 2011. Rolul antreprenorului ar putea fi jucat de Leonardo DiCaprio.

Potrivit Business Insider, nu sunt cunoscute alte detalii legate de producția peliculei, Sony încă nereușind să găsească un regizor. Singurul lucru cert este că scenariul va fi scris de Aaron Sorkin, pe baza biografiei scrise de Walter Isaacson, singura autorizată de Steve Jobs. Aaron Sorkin a câștigat în anul 2011 premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat, pentru filmul The Social Network.

Sony a încercat să-l angreneze în proiect pe David Fincher, de două ori nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, în 2009 și 2011. Odată cu Fincher, Sony l-ar fi dorit și Christian Bale, însă amândoi au declinat oferta. În prezent, studioul de producție și-a reorientat antenția către Danny Boyle, câștigător al unui Oscar în anul 2009, pentru cel mai bun regizor, pentru pelicula Slumdog Millionaire. 

În ceea ce privește actorul principal, Sony încearcă să-l abordeze pe Leonardo DiCaprio, de cinci ori nominalizat la statueta americană, cel mai recent anul acesta.

Un alt film bazat pe viața co-fondatorului Apple a fost lansat în anul 2013, cu titlul „Jobs”. Rolul principal în acea peliculă a fost jucat de Ashton Kutcher.