Evenimentul Zilei > EVZ Special > Legea marțială în SUA? Generalul Flynn îi cere lui Trump folosirea „capabilităților militare” pentru refacerea alegerilor
Legea marțială în SUA? Generalul Flynn îi cere lui Trump folosirea „capabilităților militare” pentru refacerea alegerilor

Legea marțială în SUA? Generalul Flynn îi cere lui Trump folosirea „capabilităților militare” pentru refacerea alegerilor

Generalul Michael Flynn a declarat că președintele Donald Trump are mai multe opțiuni privind frauda electorală, inclusiv sechestrarea mașinilor de vot și folosirea „capabilităților militare” pentru a reface alegerile în statele cheie.

Flynn, care este un sprijinitor al acuzațiilor lui Trump legate de frauda electorală, a declarat într-un interviu pentru Newsmax că, deși nu știe dacă președintele va da curs acestor opțiuni, Trump trebuie să fie „pregătit pentru orice eventualitate, deoarece nu putem permite ca aceste alegeri și integritatea sistemului electoral să rămână așa”.

Și fostul consilier pentru securitate națională a continuat:

„El (Trump) poate ordona imediat sechestrarea tuturor acestor mașini din toată țara. De asemenea, poate ordona, în statele cheie, folosirea capabilităților militare, plasarea lor în aceste state și practic să refacă alegerile. Nu este ceva fără precedent.”

Generalul a precizat că nu cere impunerea legii marțiale, notând că „există un proces constituțional… care trebuie urmat”.

Michael Flynn a stârnit rumoare atunci când a postat pe Twitter un comunicat de presă al unei organizații conservatoare din Ohio, numită „We the People Convention”, care îi cere lui Trump să „invoce legea marțială pentru a permite Armatei SUA să supervizeze noi alegeri federale, libere și corecte, dacă Legislaturile, Tribunalele și Congresul nu respectă Constituția”.

„Din păcate, ne aflăm în acel punct în care nu putem avea încredere decât în armata noastră să facă acest lucru, deoarece clasa politică și justiția corupte și-au dovedit incapacitatea de a acționa corect și în cadrul legii”, a arătat grupul.

Joi, Peter Navarro, unul dintre consilierii lui Donald Trump, a dat publicității un raport detaliat care rezumă acuzațiile de fraudă în șase state cheie, concluzionând că acestea sunt suficient de grave pentru a justifica o anchetă urgentă și substanțială, care să răstoarne rezultatele.

„Dacă aceste nereguli electorale nu sunt investigate integral înainte de Ziua Învestirii președintelui și astfel să se permită probarea lor efectivă, această țară este amenințată de riscul cât de poate de real de a nu mai avea niciodată alegerile prezidențiale corecte”, a arătat Navarro în raport.

Legea marțială este o opțiune

În interviul său acordat Newsmax, Flynn a spus că deși nu cere instituirea legii marțiale, aceasta este o opțiune care trebuie să rămână pe masă.

„Sunt oameni care vorbesc despre legea marțială ca și când ar fi ceva ce nu am mai făcut niciodată. Legea marțială a fost instuită de 64 de ori. Eu nu cer asta.”

Și Flynn a continuat:

„Președintele Trump a câștigat alegerile din 3 noiembrie. Lucrurile pe care trebuie să le facă acum sunt să numească un Procuror Special imediat. Trebuie să confiște toate mașinile Dominion și celelalte mașini din țară. Trebuie să meargă înainte și să stabilească priorități de la stat la stat și probabil de la district la district… Dacă va analiza probabil câteva eșantioane aleatorii din anumite districte, va descoperi aceeași problemă.”

Un recent raport redactat în urma unei expertize legale a mașinilor de vot Dominion din districtul Antrim, Michigan, conchidea, pe 14 decembrie, că software-ul a fost „intenționat creat cu erori inerente pentru a crea o fraudă sistemică și a influența rezultatele alegerilor”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.