Evenimentul Zilei > EVZ Special > Legea copilului de șase ani din care s-a găsit doar capul
Legea copilului de șase ani din care s-a găsit doar capul

Legea copilului de șase ani din care s-a găsit doar capul

La 27 iulie 2006, la 25 de ani de la dispariția lui Adam, președintele George W. Bush a semnat Legea privind protecția și siguranța copilului „Adam Walsh”.

Legea a creat o bază de date națională a infractorilor condamnați pentru pedofilie, a mărit pedepsele federale pentru infracțiuni împotriva copiilor și a oferit finanțare și instruire pentru aplicarea legii pentru combaterea infracțiunilor care implică exploatarea sexuală a copiilor prin internet.

Adam John Walsh, în vârstă de șase ani, este răpit dintr-un mall din Hollywood, Florida, iar ulterior este găsit ucis.

În urma crimei, tatăl lui Adam, John Walsh, a transformat tragedia personală într-un efort neobosit de a ajuta pe copiii dispăruți și victimele crimelor.

A co-fondat Centrul Național pentru Copii Disparuți și Exploatați și a început în 1988 emisiunea de televiziune „America’s Most Wanted”, care a devenit foarte populară.

La începutul după-amiezii de 27 iulie 1981, Adam a intrat într-un magazin din Sears cu mama sa, Reve. Ea i-a permis să urmărească un grup de băieți mai mari jucând jocuri video în departamentul de jucării în timp ce ea făcea cumpărături în apropiere.

Când ea s-a întors,după mai puțin de 10 minute mai, Adam dispăruse. Anchetatorii au aflat că un agent de pază le-a cerut copiilor mai mari să plece, deoarece cauzau probleme. Adam, se pare că, fiind copil timid, l-a urmat pe unul dintre băieții mai în vârstă și nu a spus paznicilor că mama lui era în magazin.

Probabil a fost răpit în afara magazinului după ce celălalt copil a plecat. Părinții lui Adam au lansat o căutare masivă a fiului lor.

Cu toate acestea, la 10 august 1981, doi pescari au descoperit de capul tăiat într-un canal de drenaj din Vero Beach, Florida, la aproximativ 100 de mile de Hollywood. Trupul lui Adam său nu a fost niciodată găsit.

Criminalul de pe Culoarul Morții

În octombrie 1983, criminalul în serie Ottis Ellwood Toole (foto), deținut la închisoarea Raiford, Florida, a mărturisit răpirea și uciderea lui Adam și l-a implicat, de asemenea, pe alt criminal în serie, Henry Lee Lucas.

Anchetatorii au descoperit curând că Lucas nu ar fi putut fi implicat pentru că era la închisoare din Virginia când Adam a fost răpit.

Toole a recunoscut apoi că a comis crima de unul singur, iar poliția a anunțat că l-a găsit pe criminalul lui Adam.

Închiderea cazului

Cu toate acestea, anchetatorii nu au reușit să localizeze cadavrul lui Adam pe care Toole a susținut că l-a îngropat. Fără nicio dovadă fizică, procurorii din Florida nu a putut trimite cazul îninstanță.

Câteva luni mai târziu, Toole și-a retras mărturisirea, scrie history.com. În anii care au urmat, Toole a mărturisit în mod repetat că l-a ucis pe Adam Walsh și apoi și-a retras povestea. A murit din cauza cirozei fși a SIDA în 1996, într-o închisoare din Florida, unde se afla pe culoarul morții pentru o altă crimă.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric

 

Publicat in categoriile: EVZ Special, Istoria secreta
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: