Lecție de română la Antena 3: Cum l-a pus la punct Ungureanu pe moderatorul Gâdea! | VIDEO

Lecție de română la Antena 3: Cum l-a pus la punct Ungureanu pe moderatorul Gâdea! | VIDEO

Premierul Mihai Razvan Ungureanu l-a prins pe picior greşit pe Mihai Gadea, moderatorul emisiunii de la Antena 3, la care era invitat, marţi seara. Premierul l-a corectat pe ziarist cu privire la sensul cuvântului "salutar", folosit în mod greşit de acesta din urmă.

"Salutar înseamnă salvator? Atunci nu-i salutar. Deci salutaţi gestul (...) N-am vrut să vă corectez", i-a zgândărit Ungureanu orgoliul lui Mihai Gadea, chiar în debutul emisiunii, sancţionând astfel folosirea de către moderator a unui cuvânt nepotrivit. Aflat în dificultate, Gadea a susţinut că ca nu vrea să-l contrazică pe "domnul profesor", comentând că nu este uşor să aibă un intelectual în platou.

Totuşi, Gâdea nu s-a lăsat şi, la finele emisiunii, realizatorii au afişat pe un ecran uriaş o definiţie a cuvântului "salutar", luată dintr-un Dicţionar Explicativ al Limbii Române, într-o ediţie electronică, în care explicaţiile sunt oferite de utilizatori.

"Veţi primi din partea mea o carte a lingvistului Alexandru Graur", i-a replicat premierul, explicând că "salutar" este unul din acele cuvinte utilizate incorect, care şi-au schimbat sensul şi au devenit comune, cum este şi cazul cuvantului "fortuit".

Ne puteți urmări și pe Google News