Evenimentul Zilei > Monden > Lecție de geografie pentru Lucian Mîndruță, după ce a comis o greșeală gravă
Lecție de geografie pentru Lucian Mîndruță, după ce a comis o greșeală gravă

Lecție de geografie pentru Lucian Mîndruță, după ce a comis o greșeală gravă

Lucian Mîndruță a fost aspru criticat după ce a comis o serie de greșeli într-o postare de pe pagina sa de socializare. Un gălățean i-a dat chiar lecții: canalul Dunăre - Marea Neagră este o amenajare hidrografică cu apă statică, deci “nu se varsă nicăieri”, așa cum a scris Mîndruță.

Lucian Mîndruță a publicat pe o rețea de socializare o postare în care a precizat că se află “cam pe unde se varsă în Dunăre canalul”, în timpul programului de lucru. Un gălățean i-a atras atenția că, de fapt, canalul Dunăre – Marea Neagră reprezintă o amenajare hidrografică cu apă statică. Prin urmare, apa nu se poate “vărsa”, după cum a susținut Mândruță.

„Mîndruță – ești idiot?”

Ieri, într-o zi obișnuită de lucru, Lucian Mîndruță a făcut publică pe Facebook o postare în care a precizat că se afla pe malul Dunării, la Cernavodă, “cam pe unde se varsă în Dunăre canalul”. 

“Încă o zi obișnuită la radio. Azi, pe malul Dunării, la Cernavodă. Cam pe unde se varsă în Dunăre canalul”, a scris pe Facebook Lucian Mândruță. 

La postarea sa, au reacționat mai mulți urmăritori, iar un gălățean i-a atras atenția că acest canal despre care vorbește nu se poate „vărsa” întrucât reprezintă o amenajare hidrografică cu apă statică. 

„… unde se varsă în Dunăre canalul… Mîndruță – pe bune, ești idiot?”, a scris în secțiunea de comentarii bărbatul. “Canalul (CDMN) nu se varsă nicăieri pentru simplul fapt că este o amenajare hidrografică cu apă statică… Cel mai ok, puteai spune că ești „la Cernavodă de unde începe CDMN (Canalul Dunăre – Marea Neagră)”!!! Apropo, locul unde te afli este la km 64,7 de pe Canal!”, i-a transmis gălățeanul lui Lucian Mândruță. 

Ulterior, acesta a actualizat descrierea postării, menționând: „Constat că am o mulțime de hidrologi amatori care mi-au explicat că un canal nu se varsă, că e apă statică. Ok, dragilor, rectific: pentru cei care atunci când văd un loc frumos și o postare admirativă la adresa locurilor, nu găsesc nimic altceva decât o ocazie de gâlceavă, canalul nu se varsă. Se termină. E bine?„, a completat  Mîndruță în descrierea postării.

Jurnalistul a fost taxat și pentru scrierea greșită a orașului Cernavodă

Lucian Mîndruță a fost taxat, tot în secțiunea de comentarii, și pentru scrierea greșită a orașului Cernavodă. „Cernavodă. Ar fi frumos să analizați înainte să postați. Sau să recitiți și să editați”, i-a atras atenția un alt utilizator jurnalistului. Mîndruță a editat, ulterior, textul.

„Săracul „canal” a ajuns să se „verse” în Dunăre! Aveam pretenții de la domnul Mîndruță! Nici denumirea localității nu prea o cunoaște, dar este bine că îi place malul Dunării!”, a comentat un altul.