Polonia și Ungaria, țările Uniunii Europene care se opun cel mai tare noii ideologii care promovează așa zisa corectitudine politică, sunt amenințate de ceva vreme cu sancțiuni severe pentru că, vezi Doamne, nu respectă statul de drept, încălcând sfintele valori ale UE, cum ar fi, de exemplu, căsătoriile între homosexuali, egalitatea de gen, invitarea refugiaților musulmani în țară ca să le de jos crucile de pe biserici, să le mai pună vreo bombiță, d-astea…

De altfel, Comisia Europeană a lansat încă din decembrie 2017 procedura de activare a articolului 7 al Tratatului de la Lisabona, în legătură cu temerile privind statul de drept.

Această procedură este declanşată atunci când se constată că într-o ţară membră există un risc de încălcare gravă a valorilor UE şi poate duce la sancţiuni împotriva ţării respective.

Însă, polonezii, alături de unguri, sunt niște nuci tari. Cele două țări sunt conduse de lideri cu credință în Dumnezeu, care nu-și vând identitatea creștină pe o pungă cu euroi.

Drept dovadă, iată ce spunea, tot săptămâna trecută, Jaroslaw Kaczynski, care este vicepremier şi liderul partidului Lege şi Justiţie (PiS), întrebat dacă Polonia se va opune bugetului multianual şi planului de redresare post-COVID-19 al CE:

„Va fi un veto. Dacă ameninţările şi şantajul sunt menţinute atunci noi vom apăra cu fermitate interesul vital al Poloniei. Avem de-a face cu o încercare de sustragere a suveranităţii noastre, chiar în sfera culturii. Ne vom apăra identitatea. Nu vom permite ca noi înşine să fim terorizaţi cu bani”.

Dar să venim la oile noastre rătăcite, unde, ca să fiu cinstit, voiam să ajung.

Președintele Iohannis merge, e drept, duminica la biserica lui creștină, dar în restul timpului nu zice nici pâs în fața agresiunii ideologiei neomarxiste, ba chiar susține, să ne învățăm copii de la cea mai fragedă vârstă, sub pretextul educației sexuale în grădinițe și școli!

Evident că nu el este pionul principal al promovării acestei ideologii bolnave, ci USR-PLUS, o construcție politică despre care apar noi și noi dovezi că e produsul unor forțe obscure, care promovează lideri cu un alibi tare dubios, ba legați de MISA, ba de ELSA, dar ambii de servicii secrete.

Dacă despre Dan Barna am amintit AICI, fără să ajung la legătura cu privatizarea PETROM-OMV, azi aș vrea să spun două vorbe despre absolventul de liceu agricol, propulsat de mâini invizibile pe cele mai înalte culmi politice.

Dacian Cioloș nu avea nicio șansă să intre cu mizeria lui de PLUS în Parlament, așa că a încălecat USR, altă mizerie.

Fără mâna serviciilor nu avea cum să realizeze această performanță uluitoare, pe care o știu din interior: La toate sectoarele din București, când s-au votat listele de parlamentari ai USR-PLUS, plusu ăsta, care mie mi se pare un mare minus pentru România, a avut 480 de delegați, de fapt adrese de mail cu drept de vot, iar USR până în 300.

Așa s-a votat lista pentru parlamentari. A, poate că trebuie să amintesc că în sondaje PLUS este nimic pe lângă USR.

Sper ca aceată informație să-i încaiere și mai tare pe nemulțumiții cu mulțumiții din alianța neomarxistă.

Și ca să închei, nu trag concluzii, doar amintesc că prea corectul politic domn Cioloș este, nici mai mult, nici mai puțin, decât șeful grupului din Parlamentul European al preafericitului corect politic Macron, căruia îi ard catedralele și i se înmulțesc moscheile, ca ciupercile după ploaie. Căruia nu-i pot ura decât: Să-i trăiască Franțuzoaica!

Iar nouă: Doamne Ferește-ne de necurații ăștia!