Femeia care „a murit pentru doar 24 de minute”. Cum a fost posibil

Femeia care „a murit pentru doar 24 de minute”. Cum a fost posibil Sursa foto Arhiva EVZ

O femeie a fost în moarte clinică și au trecut 24 de minute până când medicii au reușit să o resusciteze. Aceasta a declarat că prima ei viață s-a încheiat și că a luat-o de la zero.

Lauren Canaday a fost în moarte clinică și au trecut 24 de minute până când medicii au reușit să o resusciteze. Aceasta a povestit cum s-a întâmplat totul, dar și cum a fost după ce s-a trezit.

„Am intrat în stop cardiac acasă în luna februarie – soțul meu a sunat la 911 și a început CPR (resuscitare cardiopulmonară). A durat 24 de minute pentru ca echipa medicală să mă resusciteze. După 9 zile la terapie intensivă, am fost declarată ‘intactă cognitiv’ și nu am nicio leziune cerebrală vizibilă în tomografii”, a declarat Lauren.

Lauren a mai spus că rezultatele testelor care care măsoară activitatea electrică din creier sunt perfect normale, chiar dacă după ce s-a trezit din comă a trecut printr-o criză de epilepsie de 30 de minute. Paramedicii consideră că stopul cardiac al femeii se datorează complicațiilor apărute din cauza Covid-ului, fiind testată pozitiv pentru virus atunci când a ajuns la terapie intensivă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lauren Canaday s-a confruntat cu un fenomen rar

Ei au mai spus că femeia s-a confruntat cu fenomenul Lazăr (Lazarus) sau autoresuscitare. Acest fenomen apare atunci când un om „declarat mort după un stop cardiac începe brusc să prezinte semne de viață”.

lauren canaday

Femeia care „a murit pentru doar 24 de minute”. Cum a fost posibil. Sursa foto Youtube

Se spune că cei care s-au confruntat cu fenomenul Lazăr nu trăiesc mult. Din cele 65 de cazuri studiate între 1982 și 2018, numai 18 s-au recuperat complet.

A trecut printr-un soi de amnezie

Lauren a mai spus că a trecut printr-un soi de amnezie post-post-mortem și timp de două zile a fost în comă. Ea a declarat că încă nu își aduce aminte de anumite momente, dar că nu se dă bătută.

„Am fost în comă timp de 2 zile și când m-am trezit eram foarte derutată de faptul că eram intubată și nu mai aveam nicio amintire recentă din ultimele zile.Nu mi-am recuperat niciodată amintirile din săptămâna de dinainte sau cu majoritatea timpului petrecut la terapie intensivă și sunt destul de în ceață în legătură cu [tot ceea ce s-a întâmplat] cu o lună înainte.

Nu știu când am început să înțeleg în ce an sunt și să răspund la întrebări neuro cu acuratețe, dar cred că au fost câteva zile. Tot uitam de ce sunt la spital, mi s-a spus”, a mai spus tânăra.

Nu a fost ca în filme

Femeia a mai spus că după ce a intrat în moarte clinică nu a fost deloc ca în filme și nu și-a văzut toată viața trecându-i prin fața ochilor. Cu toate astea, ea a declarat că a învățat să își aprecieze mai mult soțul și momentele frumoase.

„Mă ajută să procesez lucrurile. Mâncarea mea preferată s-a schimbat și am alte priorități care îmi afectează prieteniile/ relațiile. Dragostea mea pentru soțul meu a crescut cu adevărat. Dragostea mea pentru soțul meu a crescut cu adevărat. Simt că prima mea viață s-a încheiat în februarie și că m-am trezit la a doua viață” , a adăugat Lauren Canaday, potrivit New York Post.