Evenimentul ZileiEconomieLa Dacia începe revoluția electrică. Bordeanu despre viitoarele modele: Hibridul e parte din viitor

La Dacia începe revoluția electrică. Bordeanu despre viitoarele modele: Hibridul e parte din viitor

La Dacia începe revoluția electrică. Bordeanu despre viitoarele modele: Hibridul e parte din viitor
Grupul Renault a anunțat că toate modelele noi Dacia, care vor fi lansate începând din anul 2022, vor avea şi opţiunea unei motorizări hibride.

Mihai Bordeanu, director de marketing pentru Dacia în cadrul Grupului Renault, a afirmat, vineri, că modelele noi care vor fi lansate începând din anul 2022 vor avea şi opţiunea unei motorizări hibride, potrivit sibiu100.

“La asta ne gândim foarte serios, este luată în calcul pentru viitorul gamei, este luată în calcul şi pentru viitorul altor modele. Toate modelele noi lansate începând cu 2022 vor fi electrificate. Atenţie, spun electrificate, nu electrice, deci vor avea şi această opţiune.

Deocamdată, pentru lansarea generaţiei a treia de Sandero, costurile sunt încă destul de ridicate şi atunci am preferat să lansăm gama de motoare pe care aţi văzut-o, dar, cu siguranţă, hibridul e parte din planurile de viitor”, a spus Mihai Bordeanu într-o conferinţă de presă organizată la Titu, cu ocazia unui test drive pentru jurnalişti cu noile modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway.

El a exclus, totodată, posibilitatea introducerii unui motor diesel pentru cele 3 noi modele, care vor fi comercializate doar cu motorizări pe benzină sau benzină şi GPL. “Am studiat trendul, ce se întâmplă cu piaţa (…), or, cererea pentru motorizările diesel e în clară descreştere pe acest segment în Europa. Răspunsul simplu este nu, nu vom avea diesel în gamă”, a precizat Bordeanu.

„Cronica unui succes anunțat”

Jurnaliștii francezi au testat în premieră noua Dacia Sandero Stepway și au explicat ce le-a plăcut și ce le-a displăcut la modelul constructorului de la Mioveni. Ei au realizat un test cu noua Sandero Stepway în versiunea Eco-G 100 CP. „Cronica unui succes anunțat”, titrează jurnaliștii, care descriu acest model ca fiind „mașina favorită a șoferilor francezi de câțiva ani”. Francezii spun că noua Dacia Sandero Stepway le-a dat impresia că ar fi „mai masivă”, chiar dacă dimensiunile sunt asemănătoare cu vechea generație.

„Iar dacă exteriorul a progresat, revoluția adevărată o găsim abia în interior. S-au zis cu plasticul lucios, s-a zis cu gurile de ventilație de calitate proastă, acum totul este mult mai impresionant”, a mai scris sursa citată.

În ce privește felul în care se conduce noua Dacia Sandero Stepway, francezii au rămas impresionați. „Mașina se controlează mai ușor, e mai agilă și accelerația e mai precisă. Este mult mai plăcut de condus decât înainte. În plus, confortul este și el sporit”.

La capitolul minusuri, francezii au remarcat că insonorizarea nu este însă tocmai perfectă, în timp ce suspensia are minusurile ei. „În pofida tuturor progreselor făcute, trebuie recunoscut faptul că Sandero nu poate concura cu liderii acestei categorii, Citroen C3, Ford Fiesta, Peugeot 208 și Renault Clio”, notează Caradisiac.

 

 


Accesează: