Kremlinul nu dă doi bani pe soldații ruși care au murit în Ucraina. Soartă crudă pentru victimele războiului

Kremlinul nu dă doi bani pe soldații ruși care au murit în Ucraina. Soartă crudă pentru victimele războiuluiSursa: Twitter

Kremlinul nu dă doi bani pe soldații ruși care au murit în Ucraina. Soartă crudă pentru victimele războiului

Oficialii din Rusia nu au pe lista de priorități și repatrierea soldaților care și-au pierdut viața în timpul războiului din Ucraina. Anunțul a fost făcut de Irina Vereșciuk, ministrul pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar.

Rușii nu sunt interesați de soldații morți în războiul din Ucraina

Oficialul de la Kiev a informat Crucea Roșie că „a invitat Rusia să arate respect față de soldații săi căzuți și să înceapă negocierile pentru a-i îndepărta din Ucraina”.

Cu toate acestea, liderii din Ucraina nu au primit un răspuns din partea Moscovei, care nu a încercat să clarifice această problemă în cadrul tratativelor de pace. Reprezentanții țării invadate au anunțat că, de la începutul acestui conflict sângeros, peste 14.000 de militari ruși au murit în luptele împotriva Ucrainei.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a discutat cu președintele turc termenii pentru încheierea războiului din Ucraina, a informat BBC. Ibrahim Kalin, un consilier principal al lui Erdogan, a povestit BBC despre apelul telefonic și detaliile cererilor lui Putin la scurt timp după încheierea acestuia. Kalin a spus că unele dintre cereri ar fi mai ușor de acceptat pentru Ucraina decât altele.

În ce condiții vrea Vladimir Putin să încheie pacea

În primul rând, Putin caută asigurarea Ucrainei că va rămâne neutră și nu va încerca să adere la NATO. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marți că țara sa „trebuie să admită” că nu va adera la NATO, o concesie care ar putea servi drept deschidere pentru discuțiile de pace cu Rusia.

Kalin a declarat pentru BBC că Putin dorește, de asemenea, ca Ucraina să finalizeze un proces de dezarmare, să protejeze limba rusă în țară și să se angajeze într-o operațiune de „de-nazificare”. Nu este clar exact ce ar include cererea de denazificare, dar Putin a citat în repetate rânduri acest lucru drept motiv pentru război, în ciuda faptului că Ucraina este o democrație și președintele ei este evreu.

Solicitările cele mai sensibile presupun statutul Crimeei și al regiunii Donbas, potrivit lui Kalin, Putin spunând că va trebui să se întâlnească personal cu Zelensky pentru a discuta acest lucru. Nu s-au dat detalii despre aceste cereri. Crimeea este ocupată de Rusia din 2014, iar Donețk și Luhansk – două regiuni separatiste din Donbas – au fost recunoscute de Rusia ca state independente.

Ne puteți urmări și pe Google News