Evenimentul Zilei > Actualitate > Kremlinul a reacționat față de declarația lui Volodimir Zelenski de la Davos. „Ar prefera să nu existe nici Putin, nici Rusia”
Kremlinul a reacționat față de declarația lui Volodimir Zelenski de la Davos. „Ar prefera să nu existe nici Putin, nici Rusia”

Kremlinul a reacționat față de declarația lui Volodimir Zelenski de la Davos. „Ar prefera să nu existe nici Putin, nici Rusia”

Volodimir Zelenski a spus că nu este sigur că Vladimir Putin mai este încă în viață. Liderul de la Kiev nu este sigur că s-ar putea așeza la masa discuțiilor cu adevăratul președinte rus. Moscova a reacționat față de declarațiile președintelui ucrainean.

Volodimir Zelenski a participat online la forumul de la Davos. Președintele ucrainean le-a transmis participanților că are mai multe îndoieli legate de Vladimir Putin. Liderul de la Kiev a transmis că nu este sigur dacă președintele rus mai trăiește. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reacționat față de declarația liderului de la Kiev. Peskov a transmis că Zelenski și-ar dori „ca nici Putin, nici Rusia să nu existe”.

Oficialul rus a continuat prin a spune că țara sa reprezintă o mare problemă atât pentru Ucraina, cât și pentru Zelenski. „Pur psihologic, Zelenski ar prefera să nu existe nici Putin, nici Rusia”, a declarat Peskosv. El a continuat prin a spune că dacă autoritățile de la Kiev vor arată că sunt pregătite să ia în considerare cererile Moscovei, războiul se va termina. Peskov a subliniat că solicitările Rusiei „vor fi soluționate pe o cale sau alta”.

Volodimir Zelenski nu este sigur că Vladimir Putin trăiește

Zelenski a mai transmis, în timpul forumului de la Davos, că țara sa este pregătită se recupereze Crimeea. Președintele ucrainean a explicat că acest teritoriu aparține țării sale. „Crimeea înseamnă marea și munții noștri. Dați-ne arme și vom recâștiga ce este al nostru”, a mai spus liderul de la Kiev când a fost întrebat dacă vrea să pună stăpânire pe peninsulă.

Șeful statului a fost întrebat și dacă există posibilitatea să se așeze la masa discuțiilor cu Vladimir Putin. „Discuțiile de pace nu înseamnă pace. Părțile trebuie să realizeze asta. În ultimii trei ani am făcut tot ce am putut pentru a ne elibera pământurile cu ajutorul diplomației”. Zelenski a subliniat că mai mulți oficiali de la Moscova, inclusiv Putin, nu au vrut pacea. „Nu înțeleg cu cine să vorbesc. Nici măcar nu știu dacă (n.r. Putin) este în viață sau dacă ia el deciziile sau cine ia deciziile. Nu înțeleg cum poți promite liderilor europeni un lucru și să începi războiul a doua zi”, a mai spus președintele ucraiean, potrivit Antena 3 CNN.