Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis a ordonat ca PNL să se înfrățească din nou cu PSD. Au apărut dovezile
Klaus Iohannis a ordonat ca PNL să se înfrățească din nou cu PSD. Au apărut dovezile

Klaus Iohannis a ordonat ca PNL să se înfrățească din nou cu PSD. Au apărut dovezile

România ar putea ieși din criza politică dacă liderii PSD vor fi de acord cu ultima propunere pentru formarea noului guvern. Se pare că președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit miercuri seara cu liderii PNL și le-a transmis că pot negocia orice cu PSD, cu excepția funcției de prim-ministru.

Anunțul confirmat de sursele jurnaliștilor de la Realitatea Plus arată că șeful statului este dispus să pactizeze cu PSD, despre care în noiembrie 2020 spunea că a blocat dezvoltarea României de câte ori a fost la putere.

Conform sursei citate, Klaus Iohannis și liderii PNL s-au întâlnit miercuri seară pentru a stabili strategia negocierilor pentru formarea noului guvern. Liberalii i-au transmis liderului de la Cotroceni ce s-a discutat cu liderii USR și care este planul pentru discuțiile de joi, cu PSD.

Singura condiție pusă de Klaus Iohannis a fost ca liberalii să nu cedeze postul de prim-ministru. În rest, președintele României le-a dat liberalilor libertate totală în negocieri.

Așa cum a spus și președintele PSD, Marcel Ciolacu, liderii PSD vor merge la discuțiile de la Palatul Cotroceni cu propunere de premier. Jurnaliștii de la Realitatea Plus au mai aflat că la negocierile cu PNL, PSD va solicita jumătate dintre posturile ministeriale.

PSD vrea ceva, Klaus Iohannis vrea altceva

Printre acestea, unele sunt în cele mai importante ministere. Este interesant de urmărit care vor fi mesajele celor două partide la finalul întâlnirii oficiale care a fost programată joi, la Palatul Parlamentului.

Klaus Iohannis – foto: presidency.ro

În acest context, este cu atât mai important declarația prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan despre dezvăluirile lansate la Realitatea Plus. El a declarat că liberalii nu s-au întâlnit miercuri seara cu Iohannis.

„Nu a fost aseară o întâlnire. De unde până unde? Eu nu am fost, Flutur nu a fost, Bode nu a fost, Dumitrescu nu a fost… Cîţu, dacă a vorbit la telefon, e altceva, dar nu a fost o întâlnire.

Nu a fost o întâlnire aseară cu preşedintele Iohannis. Dacă ar fi fost întâlnirea nu avem niciun motiv să o negăm, pentru că este cu preşedintele României care este interesat de bunul mers, dar nu a fost″, a precizat Rareş Bogdan joi, la sediul PNL.

Altfel, amintim că liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat joi că refacerea coaliției de dreapta (PNL-USR-UDMR) este imposibilă în acest moment. El a dezvăluit că există calcule politice clare care arată că soluția pentru ieșirea din criza politică este revenirea PSD la guvernare.