Evenimentul Zilei > Sport > Titanii de la Exatlon și Ultimul trib ajung în ring. Va fi bătălia deceniului. Miza este uriașă
Titanii de la Exatlon și Ultimul trib ajung în ring. Va fi bătălia deceniului. Miza este uriașă

Titanii de la Exatlon și Ultimul trib ajung în ring. Va fi bătălia deceniului. Miza este uriașă

Confruntarea stelelor! Giani Kiriță, starul de la Exatlon, a acceptat să lupte în ring cu Daniel Chiriță, vedeta de la ultimul trib. Miza? Câștigătorul pleacă acasă cu 20,000 de mii de euro.

Suma e mare, în condițiile în care Chiriță a încasat, se spune, 10.000 de euro pentru două luni de supraviețuire în „Ultimul trib”, iar Kiriță  fi ridicat doar la prima ediție a show-ului „Exatlon” în jur de 16.000 de euro pe lună, 64.000 de euro în total pentru cele patru luni petrecute în Republica Dominicană.

Chiriță se pregătește de aproape trei ani pentru debutul în kickboxing. Încă fotbalist activ, la Petrolul 94, în Liga a patra, în Prahova, „Chiru” face antrenamente atâr cu Amancio Paraschiv, campion SuperKombat la categoria mijlocie, cât și cu Leonard Doroftei, campion mondial de box la WBA, categoria ușoară. „Îl provoc să facem un meci de kickboxing. Sută la sută în ring este mai greu decât pe terenul de fotbal. Pe iarbă e mult mai ușor. Îl aștept cu drag pe Giani. Ce vreau? Să simt ce simt în ring acești sportivi de mare performanță. Sunt fan al lor și al luptelor din ring.

Eu am fost la „Ultimul trib”, Giani a fost la „Exatlon”, să vedem cine-i mai tare! Va fi o confruntare fără regie și scenariu, vă asigur”, a declarat, războinic, Daniel Chiriță, la conferința de presă a lui Eduard Irimia, în care cunoscutul promoter a anunțat gala OSS Fighters din 28 februarie, de la Sala Polivalentă din București, scrie Libertatea.

Kiriţă a jucat la Dinamo în perioada 1997-2003 și a reușit să câștige cu formația bucureșteană două campionate și trei cupe ale României. În sezonul 2010, internaționalul român, 4 selecții la naţională, a cucerit titlul în Turcia, cu Bursa.

„Cu Giani vor să se bată mulți, dar e greu cu mine. În anumite condiții, că nu stau așa, să vină lumea să vadă că s-a bătut Giani. Noi o facem profesionist. Că așa, mergem la colț de stradă și o dăm frumos. Te-ai luat de cel mai bun! Eu vreau să fac frumos, să vadă lumea un spectacol. Am vorbit cu managerul lui deja, sunt de acord! Nu vreau măscăreală. De pregătit, sunt pregătit oricând. Când vreodată dau eu înapoi? Niciodată”, a spus Giani Kiriță, care a mai primit și în trecut oferte de a lupta.

Gala în care ar urma să se lupte Chiriță și Kiriță s-ar disputa la Constanța, într-o sală cu o capacitate de 1.500 de locuri. Pentru a fi atrăgătoare pentru fanii sporturilor de contact, ea ar trebui să aibă un main-event real, cu sportivi cu notorietate. La un preț de 150 de lei tichetul, încasările ar putea fi de măcar 20.000 de euro.