Evenimentul ZileiActualitateKim Jong-un amenință Lumea: Va consolida arsenalul nuclear al Coreei de Nord

Kim Jong-un amenință Lumea: Va consolida arsenalul nuclear al Coreei de Nord

Kim Jong-un amenință Lumea: Va consolida arsenalul nuclear al Coreei de Nord
Liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a angajat să consolideze arsenalul nuclear al Coreei de Nord.

Kim și-a luat un angajament ferm: va consolida arsenalul nuclear al Coreei de Nord .

Autocratul lider nord-coreean Kim Jong Un și-a luat angajamentul ferm de a consolida arsenalul nuclear al țării sale. Anunțul a fost făcut în discursul de încheiere al congresului partidului de guvernământ, a informat agenţia KCNA.

„Prin întărirea disuasiunii noastre militare nucleare, trebuie să facem tot posibilul pentru a construi cel mai puternic aparat militar”, a declarat Kim. Afirmația sa a încheiat Congresul Partidului Muncitoresc Coreean, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene.

SUA, principalul dușman al țării

În timpul acestui congres de 8 zile, cu o durată dublă față de precedentul din 2016, Kim Jong Un a criticat sever Statele Unite. Americanii se pregătesc de învestirea noului preşedinte ales, democratul Joe Biden. Statele Unite reprezintă „obstacolul fundamental în calea dezvoltării revoluţiei noastre şi principalul nostru duşman”, a precizat Kim.

„Adevărata intenţie a politicii lor faţă de RPDC nu se va schimba niciodată, indiferent cine vine la putere”. De remarcat că liderul a folosit acronimul pentru numele oficial al ţării, Republica Populară Democrată Coreeană, însă nu a menţionat numele lui Biden.

Kim și-a luat un angajament ferm. Consolidează arsenalul nuclear al Coreei de Nord

Coreea de Nord a elaborat planuri de construire a unui submarin nuclear. Este o evoluţie care schimbă datele problemei pe plan strategic, a mai declarat Kim. El a citat o lungă listă de armament strategic de mare forță. Lista include focoase nucleare hipersonice, sateliţi militari de recunoaştere, precum şi rachete balistice intercontinentale cu combustibil solid.

De când actualul lider comunist este la putere, programele militare au cunoscut un progres rapid. În mandatul său, Coreea de Nord a efectuat cel mai puternic test nuclear şi s-a dotat cu rachete capabile să atingă întreg teritoriul continental american.

ONU interzice dezvoltarea

Dezvoltarea acestor arme interzise de mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate ONU a dus la consolidarea sancţiunilor internaţionale împotriva Phenianului.

În timpul unei parade militare din octombrie 2020, Coreea de Nord a prezentat o nouă rachetă balistică intercontinentală (ICBM). De dimensiuni impresionante, experţii o consideră cea mai mare rachetă cu combustibil lichid din lume ce poate fi deplasată pe drumuri.


Accesează: