Kelemen Hunor vorbeşte să audă PDL: Trebuie un premier politic, nu un tehnocrat

Kelemen Hunor vorbeşte să audă PDL: Trebuie un premier politic, nu un tehnocrat

În fruntea Guvernului este nevoie de un om politic care să aibă o susţinere politică, a declarat astăzi, liderul UDMR, Hunor Kelemen, arătându-se sceptic cu privire la numirea unui premier tehnocrat. Liderul Uniunii a dat asigurări că formaţiunea sa nu are niciun gând de părăsire a actualei coaliţii guvernamentale. cu doar câteva ore în urmă, conducerea PDL luase decizia de a susţine numirea unui premier tehnocrat.

“Eu, în acest moment, în continuare, sunt foarte sceptic în legătură cu un Guvern tehnocrat şi cu un premier tehnocrat, care nu ar avea nicio responsabilitate politică. Nu văd cum ar obţine votul de învestitură. Eu cred că trebuie un om politic, care are o susţinere politică şi care are o responsabilitate politică, pentru a menţine o coaliţie politică. Dacă nu, atunci bineînţeles pe o altă propunere putem mult discuta, dar nu sunt convins că vom ajunge la o înţelegere, la un consens. Nu cred eu în astfel de situaţii, în această situaţie economică şi politică - că va veni un tehnocrat şi va salva România", a declarat liderul Uniunii, citat de Agerpres.

În opinia lui Kelemen, un premier tehnocrat nu ar avea posibilitatea de a lua măsuri majore sau de a face reforme fără susţinere politică, şi nici de a aduce investiţii în România sau de a crea locuri de muncă.

“Noi milităm pentru o soluţie politică, pentru o situaţie politică", a subliniat Kelemen.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul UDMR a susţinut că, în prezent, coaliţia de guvernământ funcţionează şi că UDMR nu vrea să renunţe la coaliţie.

“Până când această coaliţie funcţionează, nu cred că trebuie să intrăm în speculaţii. Noi nu am făcut coaliţie cu Emil Boc, ci am făcut o coaliţie cu PDL, condus de Emil Boc, şi aici a fost decizia PDL şi a lui Emil Boc să demisioneze. Dar nu a fost decizia de a rupe coaliţia şi nici noi nu am luat o astfel de decizie", a mai afirmat Hunor Kelemen. CITIŢI ŞI:

  • De ce nu crede Adrian Vasilescu în ideea unui Guvern de tehnocraţi