Kelemen Hunor: Uniunea va cere adoptarea legii minorităţilor de câte ori va fi nevoie. O începem de o mie de ori dacă va fi cazul

Kelemen Hunor: Uniunea va cere adoptarea legii minorităţilor de câte ori va fi nevoie. O începem de o mie de ori dacă va fi cazul

Uniunea va continua să ceară adoptarea legii minorităţilor de câte ori va fi nevoie, a declarat, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, la Consiliul Regional al aleşilor din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş.

Kelemen Hunor a amintit că pentru a rămâne la guvernare UDMR a pus atât condiţii care vizează probleme economice şi sociale, cum ar fi creşterea salariilor sau continuarea investiţiilor în infrastructură, cât şi chestiuni referitoare la drepturile minorităţilor.

Liderul UDMR a susţinut că extrem de importante pentru formaţiune sunt atât implementarea legii educaţiei, cât şi problema Facultăţii de Medicină şi Farmacie de la Cluj Napoca sau legea minorităţilor naţionale.

“În ceea ce priveşte drepturile minorităţilor vorbim de implementarea legii educaţiei (...) dar şi de asigurarea de cursuri separate la Facultatea de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş. (...)Legea este foarte clară, am formulat-o în aşa fel încât Facultăţii de Medicină şi Farmacie să i se asigure cursuri separate. Aplicarea legii nu depinde de cine conduce această facultate în următorii ani. (...)Ducem mai departe legea minorităţilor şi o începem de o mie de ori dacă e cazul, cum am făcut cu legea educaţiei. Nu renunţăm la Consiliul Cultural autonom şi acest Consiliu trebuie să aibă atribuţii decizionale. Dacă trebuie încercăm de o mie de ori", a declarat Kelemen.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat ce va face Uniunea dacă partenerii de guvernare nu vor respecta punctele din protocolul ce urmează să fie semnat, Kelemen Hunor a spus că fiecare aspect va fi discutat şi nu-şi va face nimeni “harakiri în public".

“Vom discuta (...)Discutăm cu partenerii noştri în coaliţie şi vedem care este rezultatul. Aşa este modul de a lucra într-o coaliţie, într-o alianţă", a conchis preşedintele UDMR.