Evenimentul Zilei > Politica > Kelemen Hunor, contrariat: Ce se întâmplă cu moțiunea PSD. „Aș fi ipocrit să spun că sigur Guvernul Cîțu va rezista ”
Kelemen Hunor, contrariat: Ce se întâmplă cu moțiunea PSD. „Aș fi ipocrit să spun că sigur Guvernul Cîțu va rezista ”

Kelemen Hunor, contrariat: Ce se întâmplă cu moțiunea PSD. „Aș fi ipocrit să spun că sigur Guvernul Cîțu va rezista ”

Vicepremierul UDMR nu poate oferi asigurări că Guvernul Cîțu va mai rămâne la conducerea României după votarea moțiunii depusă marți în Parlament de către PSD. Kelemen Hunor spune că, pus în fața cifrelor, nu merită să fie contrazise. „Aș fi ipocrit să spun că sigur că va rezista, când văd și eu matematic, aritmetic”, a precizat vicepremierul UDMR.

Kelemen Hunor „speră” că Guvernul nu va cădea, însă pus în fața cifrelor, nu poate oferi asigurări că acesta va rezista și în fața moțiunii de cenzură având în vedere voturile anunțate de PSD, USR-PLUS și AUR pentru dărâmarea Executivului.

Vicepremierul a precizat, marți seară, la DIGI24, că susține compensarea facturilor mari la energie printr-o OUG adoptată înainte de votarea moțiunii de cenzură astfel încât „să nu lăsăm moștenirea grea, dacă cade Guvernul”.

Kelemen Hunor: „Aș fi ipocrit să spun că Guvernul Cîțu sigur va rezista”

„Eu sper că nu va cădea, dar aș fi ipocrit să spun că sigur că va rezista, când văd și eu matematic, aritmetic. Cifrele pot fi contrazise, dar nu merită”, a declarat vicepremierul Kelemen Hunor.

Moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîțu – „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor! Jos Guvernul Cîțu!” – va fi citită, dezbătută și votată săptămâna viitoare, marți, la ora 12. Documentul este semnat de 157 de parlamentari PSD.

AUR și USR-PLUS au anunțat că vot vota moțiunea PSD pentru dărâmarea Guvernului Cîțu.

Dacian Cioloș spune că USR PLUS va vota moțiunea PSD

Copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a declarat marți că reprezentanții alianței vor vota orice moțiune de cenzură pentru demiterea guvernului Cîțu, inclusiv cea depusă de PSD.

„Votăm orice moțiune care poate să scurteze această agonie a premierului Cîțu, care este terminat ca premier. El se comportă ca și cum ar avea majoritate în Parlament, pune condiții. Îi reamintesc că nu a câștigat alegerile, care să-i permită să invită partide la guvernare.

(…) Noi vrem să rezolvăm problema asta cât mai repede. Problema putea fi rezolvată dacă PSD și PNL nu făceau acest joc în Parlament, în birourile permanente. S-au asociat pentru a amâna această moțiune. Problema putea fi rezolvată de câteva săptămâni. Totul s-a învârtit în ultimele săptămâni în jurul congresului PNL”, a spus co-președintele USR PLUS.

Florin Cîțu se arată nepăsător în fața moțiunilor de cenzură

Premierul susține că în Parlament acum este „un festival şi o competiţie” a celor care vor „să arunce ţara în aer şi să destabilizeze România”. Florin Cîțu susține că CCR i-a dat dreptate cu privire la existența unui conflict juridic între Guvern și Parlament în cazul moțiunii depuse de USR PLUS și AUR.

În opinia sa, aceasta trebuie să meargă la vot și să fie respinsă. În caz contrar, Cîţu spune că va sesiza din nou Curtea. Pare că șeful guvernului se agață cu orice preț de scaun, refuzând să plece de la guvernare.

„Deci acum, în primul rând trebuie să aşteptăm motivarea CCR. O decizie a CCR trebuie respectată în integralitatea ei de toată lumea, inclus de Parlament. Putem să interpretăm. Eu spun că mi-a dat dreptate CCR. Pentru a închide problema moțiunea să meargă la vot şi să fie respinsă. Asta e ce văd eu. Dacă nu, vom ataca din nou la Curtea Constituţională”, a afirmat Florin Cîţu, marţi la Parlament.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu a evitat să dea un răspuns cu privire la stabilirea calendarului pentru moțiunea de cenzură inițiată de PSD și depusă în Parlament. El s-a limitat să spună că în Parlament este un festival a celor care vor să arunce să destabilizeze România și a schimbat subiectul.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: