Evenimentul Zilei > International > Justin Trudeau, criticat pentru lipsa de decență. Cum a fost surprins înainte de înmormântarea Reginei Marii Britanii. Video
Justin Trudeau, criticat pentru lipsa de decență. Cum a fost surprins înainte de înmormântarea Reginei Marii Britanii. Video

Justin Trudeau, criticat pentru lipsa de decență. Cum a fost surprins înainte de înmormântarea Reginei Marii Britanii. Video

O înregistrare video în care premierul Justin Trudeau cântă Bohemian Rhapsody cu câteva zile înainte de funeraliile Reginei Elisabeta a declanșat o dezbatere pe rețelele de socializare, unii criticându-l pe Trudeau pentru lipsa de decență.

Prim-ministrul Canadei a cântat hit-ul din 1975 într-un cadru improvizat în elegantul hotel Corinthia din Londra – unde o singură noapte costă cel puțin 5.000 de dolari – în timp ce Marea Britanie și Commonwealth se aflau în perioada lor oficială de doliu. În videoclipul filmat la hotelul la care a fost cazat în Londra, şeful guvernului canadian pare foarte bine dispus, în timp ce cântă alături de alţi membri ai delegaţiei oficiale canadiene, scrie Global News.

Trudeau, în vârstă de 50 de ani, a fost unul dintre numeroșii lideri mondiali care au călătorit în Marea Britanie pentru a-l întâlni pe noul său monarh, regele Carol al III-lea, și pentru a-și aduce un omagiu Reginei Elisabeta a II-a la înmormântarea de luni. În înregistrare, Trudeau poate fi văzut cântând piesa Bohemian Rhapsody a trupei Queen, în timp ce muzicianul din Quebec Gregory Charles cântă la pian. Charles este, de asemenea, membru al delegației canadiene și a mers luni în procesiunea funerară a reginei.

Dar unii internauți britanici, pe rețelele de socializare, au criticat dur faptul că Trudeau a cântat în timp ce se afla în Marea Britanie pentru a reprezenta Canada la funeraliile reginei, care au avut loc luni.

„Este acolo ca reprezentant al Canadei pentru a deplânge moartea șefului nostru de stat și asta este ceea ce decide să facă? Îmi pare rău, este absolut iresponsabil”, a declarat un utilizator Twitter cu numele de cont Jeff Waldman.

Alții au comparat situația cu cea a fostului premier britanic Boris Johnson pentru că a organizat o petrecere a personalului în ajunul funeraliilor prințului Philip. Însă alții i-au luat apărarea premierului, susținând că petrecerea nu a avut loc în timpul unui eveniment oficial.

Nu este prima dată când premierul primește critici pentru comportament „nepotrivit”

În mijlocul unei conferințe de presă premierul Justin Trudeau s-a oprit brusc din dialogul cu jurnaliştii şi a intrat în casă spunând că îi este prea frig.

„Înainte să ajungem la întrebări, trebuie să aplic un comportament sănătos”, a spus el. „O să merg să-mi iau haina și mă voi întoarce imediat”, le-a spus jurnaliștilor prezenţi.

Apoi Trudeau a urcat treptele din fața casei sale, a deschis uşa principală, a intrat înăuntru şi s-a îmbrăcat cu paltonul înainte de a se întoarce în faţa jurnaliştilor. „Este plăcut și însorit, dar puțin cam rece”, a spus el zâmbind.