Jurnaliștii nu mai suportă și intră în grevă pentru prima oară în 48 ani. Blocaj la un mare ziar

Jurnaliștii nu mai suportă și intră în grevă pentru prima oară în 48 ani. Blocaj la un mare ziar Washington Post intră în grevă pentru 24 ore. Sursa Foto: Dreamstime

Jurnaliștii de la Washington Ponst și-au suspendat activitatea pentru o zi, fiind nemulțumiți de unele decizii luate de conducerea ziarului.

Jurnaliştii de la Washington Post au transmis că vor organiza o grevă de 24 de ore joi pentru a protesta împotriva reducerilor de personal.

De asemenea, ei acuză conducerea de eșecul negocierilor negocierile contractuale care se prelungesc timp de 18 luni.

Este pentru prima oară când publicați intră în grevă de la cea de 20 săptămâni din 1975-1976, când Katharine Graham era editor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Motivele grevei de la Washington Post

La puțin mai bine de o lună după ce Will Lewis, fostul editor al Wall Street Journal, a fost numit director executiv și editor al publicației, ziarul a proiectat  o pierdere la sfârșitul anului de 100 de milioane de dolari.

Lewis urmează să preia conducerea pe 2 ianuarie.

Publicația este unul dintre multele instituții de știri care se luptă să elaboreze un model de afaceri durabil în deceniile de când internetul a schimbat economia jurnalismului și ratele publicității digitale au scăzut.

Washington Post intră în grevă pentru 24 ore

Washington Post intră în grevă pentru 24 ore. Sursa Foto: Dreamstime

Washington Post nu publică nimic, timp de 24 ore

Sute de angajați de lai cotidianul american vor fi astăzi în grevă. Anunțul a fost făcut de reprezentații sindicatului, transmite AFP.

Directorii de la Washington Post, care este deținut de fondatorul miliardarului Amazon.com, Jeff Bezos, au declarat, la momentul anunțului lui Lewis, că oferă achiziții voluntare în întreaga companie, într-un efort de a reduce numărul de angajați cu aproximativ 10% și de a micșora dimensiunea redacției la aproximativ 940 de jurnalişti.

Washington-Baltimore News Guild, care reprezintă peste 1.000 de angajați editoriali, de publicitate și alți angajați care nu fac parte din echipa de știri,  a declarat că gestionarea defectuoasă a editorului anterior a dus la aproape 40 de disponibilizări anul trecut – jumătate din redacție – iar compania caută acum pentru a elimina alte 240 de locuri de muncă, scrie The Guardian