Evenimentul Zilei > Actualitate > Jurnaliştii de la România TV, chemaţi la AUDIERI. „Dacă absentăm, vom fi luaţi cu MANDAT”
Jurnaliştii de la România TV, chemaţi la AUDIERI. „Dacă absentăm, vom fi luaţi cu MANDAT”

Jurnaliştii de la România TV, chemaţi la AUDIERI. „Dacă absentăm, vom fi luaţi cu MANDAT”

Situaţie inedită pentru un post de televiziune din România. Mai mulţi jurnalişti de la postul România TV susţin că au primit citaţii de la Ministerul Public pentru a se prezenta în calitate de martori într-un dosar care priveşte abuzul în serviciu.

Victor Ciutacu, Andreea Creţulescu şi Lili Ruse se numără printre cei chemaţi fără să li se spună întocmai care este motivul, însă cei implicaţi bănuiesc că acest eveniment survine după dezvăluirile făcute de Sebastian Ghiţă. 

"Elena Iordache este procurorul care instrumentează cazul. Aşa o cheamă, deşi nu avem voie să îi spunem numele. Vor să afle de la noi ceva. Povestea a intervenit de la înregistrările cu Traian Băsescu pe post. Unii m-au suspectat pe mine că am făcut-o eu. Eu nu am făcut-o.  E un dosar în cercetare. Nu e pe portal. Doamna Laura Codruţa Kovesi a spus la un moment dat că trebuie identificaţi complicii fugarului Sebastian Ghiţă din redacţia România TV. Nu eu l-am înregistrat pe Băsescu. Eu voi fi primul care să mă duc să dau declaraţii", a spus Victor Ciutacu.

"E o citatie primita de RTV de la Ministerul public. Suntem invitati in calitate de martori la IGPR într-un dosar de abuz în serviciu. Daca absentăm, ne ia cu mandat de aducere. Bănuim că este vorba despre dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă", a comentat şi Lili Ruse.

Mult mai indignată a fost Andreea Creţulescu, jurnalist fiind contrariată de această decizie. "Vom fi aliniaţi acolo, poate dau cu ouă în noi. E ceva fără precedent", a spus Andreea Creţulescu.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: