Evenimentul Zilei > International > DOLIU în LUMEA PRESEI. Doi JURNALIȘTI, ASASINAȚI. Trupurile au fost găsite pe o PLANTAȚIE
DOLIU în LUMEA PRESEI. Doi JURNALIȘTI, ASASINAȚI. Trupurile au fost găsite pe o PLANTAȚIE

DOLIU în LUMEA PRESEI. Doi JURNALIȘTI, ASASINAȚI. Trupurile au fost găsite pe o PLANTAȚIE

Tragedie în mass-media. Doi jurnaliști au fost asasinați, iar trupurile acestora au fost abandonate pe o plantație de trestie de zahăr.

Lumea presei este cutremurată de evenimentul din Guatemala. Doi jurnalişti guatemalezi au fost asasinaţi şi trupurile lor au fost abandonate pe o plantaţie de trestie de zahăr într-un sat situat la sud de capitala ţării, Ciudad de Guatemala, au indicat joi familiile lor şi autorităţile, relatează AFP.

Laurent Castillo şi Alfredo de Leon au dispărut luni şi corpurile lor au fost găsite joi de către muncitorii unei proprietăţi agricole din Santo Domingo, în departamentul Suchitepéquez (sud), a indicat procurorul pentru drepturile omului, Jordan Rodas, precizează Agerpres.

Cele două victime, care aveau mâinile şi picioarele legate, au fost împuşcate în cap. Jurnaliştii tocmai realizaseră un reportaj despre un carnaval care se ţinuse în oraşul vecin Mazatenango.

Laurent Castillo era corespondentul cotidianului Nuestro Diario şi colegul său, Alfredo de Leon, lucra pentru postul de radio local din Coatepeque, un oraş situat nu departe de locul unde au fost găsite corpurile neînsufleţite ale celor doi jurnalişti.

''Cer ca autorităţile să întreprindă o anchetă rapidă în scopul de a-i găsi pe responsabilii acestei crime odioase'', a declarat magistratul. El a cerut, de asemenea, ca autorităţile să pună în practică protocoalele privind protecţia jurnaliştilor.

Tatăl lui Laurent Castillo, Angel, a afirmat că cei doi jurnalişti nu au făcut niciodată obiectul unor ameninţări cu moartea.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: